I na koniec, żeby była jasność. Nigdy nie byłem za komunizmem, żyłem w tamtych czasach i większego bagna nie pamiętam. Polski przemysł nie istniał, Balcerowicz nic nie rozwalił, co przestało być dotowane zbankrutowało. Znasz taką fabrykę autobusów Autosan ? Balcerowicz jej nie sprzedał, co masz dzisiaj? Raz ją przejmuje zakład wojskowy a innym razem zakład energetyczny. O taki Ci przemysł chodzi? Chcesz dotować i składać się na nich? A na koniec będziesz mi plenił że mało zarabiasz i żeby Jaro dał ci wincej. Płacisz za amerykańskie bazy, przywileje górnicze, na górników, policjantów, okupantów Watykańskich to gooowno masz. Paniał ?
Ja jestem za UE i za Niemcami bo tylko z nimi można coś załatwić i ugrać a nie z Węgrami. Po 6 latach niewiele byś miał do napisania co ugraliśmy. Jak idziesz po podwyżkę, to idziesz rozmawiać ze sprzątaczką czy dyrektorem ? Niemcy są silne gospodarczo i rządzą UE. Nikt inny więc dla normalnego sprawa jest prosta gdzie się załatwia interesy.
Najdłuższa w historii hossa się zakończyła i zobaczysz jak inflacją ci teraz PiS zmniejszy siłę nabywczą pieniądza i emerytury. Prezes NBP na każdym kroku powtarza, że chce słabej złotówki. Taka to mocna gospodarka. Gdzie są te pieniądze z uszczelnienia vatu, że masz tak potężny deficyt, z tego co wiem luka vat się nie powiększyła, wpływy z vatu nadal są rosnące to jeszcze raz się zapytam, gdzie te pieniądze ? Powiem Ci gdzie one są, wzrost gospodarczy po tych wspaniałych rządach masz podobny do inflacji. Dlatego wkrótce przejrzysz na oczy jak uderzy w ciebie ten dobrobyt.