Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,80 zł , zmiana od tamtej pory: 67,38%

Re: Jakie perspektywy CPS?

Mialem kupowac od 9,50zl w dol, bo jasna sprawa jest ze nie da sie ustrzelic samego dolka. Udalo mi sie to tylko raz kupe lat temu na pzu, ze po 2 tygodniach po zakupach ruszylo (sprawa cos tam z unicredit czy cos tam). Jak bedzie po 8,65zl oczywiscie ze kupuje. Ale rozdzilam kapital na duzo czesci. planuje do 7,50 kupic 3 transze, potem kolejne jak bedzie taniej. Te akcje planuje trzymac latami, albo do wezwania za 35zl :D Ale chcialbym zeby nie bylo wezwania, po prostu trzymac pod dywidendy ktore pojawia sie za kilka lat. Nie wiem za ile, jak dla mnie nie bedzie ich przez 3-5 lat, a na pewno nie w zadawalajacej wielkosci. Moga cos tam rzucic zeby byc zgodni z polityka dywidendowa ale nie w rozmiarze ktory mnie interesuje czyli min 7%.

Co do chodzika ksiezycowego.. hmm ciekawa sprawa a wiesz czemu? Bo przez te 22 lata na gpw i nie ukrywam forum mam nawet do kolesia numer telefonu i z 7 lat temu nawet z nim rozmawialem. Nie ukrywam, ze i on niego zaczerpnalem wiedzy. Ma moze bardzo butny jezyk, ale ten typ tak ma.

Ja nie widze problemu kupic akcji cps nawet po 12zl, ale jak sa ku temu powody. Nie moglem patrzec na to jaka tu nagonka byla na wzrosty, jak wieszczono triumfalne odwrocenie trendu jak kompletnie nie ma tego potwierdzenia w zadnej analizie. Ani dlugi nie zniknely, ani technicznie nic sie nie zmienilo. Pamietajcie ze Gruby komunikuje sie z innymi Grubymi za pomoca wykresu. Lata na GPW nauczyla mnie dostrzegac pewne sygnaly. Aktualnie CPS jest prowadzony przez profesjonalistow. Bardzo pilnuja oscylatorow, zeby bron Boze nie zblizyc sie do przegrzania.

Takze podsumowujac tak, kupie za 8,65 jak mi pozwola, i tak wiem ze jak kupie po 8,65zl to najprawdopodobniej bedzie i po 7.00zl :) Ale nie jestem alfa i omega, wiec nie wiem gdzie jest dno i dwa ja nie planuje kupic 1000 czy 10000 akcji tylko znacznie wiecej, wiec musze zaczac skupowac troche przed dolkiem, lub po odbiciu.

Mam nadzieje ze ostudzilem emocje, bo w inwestowaniu sa one najwazniejsze!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CYFRPLSAT -1,41% 16,40 2026-05-22 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.