Forum Banki +Dodaj wątek

Re: Jak dowiedzieć się o stan konta męża

@ ABC Ja wiem do jakiego banku są przelewane dochody męża. Do Mbank. Mąż prowadzi jednoosobową firmę konsultingową i niektóre dokumenty są w naszym mieszkaniu w jego pokoju.
Z zeznań podatkowych widzę ,że osiągal i osiąga dochody minimum dziesięciokrotnie wyższe od moich poborów ( ja zarabiam 3000), a na utrzymanie domu kiedys nie dawal prawie nic a teraz wplaca mi nie więcej aniżeli ja wydaję ze swoich zarobków na nasze życie.
Teraz wiem ,że bylam naiwna ,że zufalam i podpisalam tą rozdzielnosc, ale on mnie wtedy po prostu oszukal.Nie roszczę sobie więc nic do jego oszczednosci po podpisaniu rozdzielnosci, ale jestem pewna, że wczesniej zgromadzil duże pieniądze (akcje, fundusze, lokaty, o których powinien przynajmniej mi powiedzieć.
Tak jak wspomnialam jest kutwą jakich malo, żaluje sobie wszystkiego,nawet loda by sobie nie kupil, tak, że te pieniądze z pewnoscią są gdzies są na jakims koncie.
Ja jestem jego darmową sprzątaczką, kucharką, gospodynią i opiekunką do dzieci.
Gdy prosilam o jakies pieniądze na wyjazd na wczasy z dziecmi, za granicę, twierdzil ,że nas na to nie stać i nie możemy żyć ponad stan ????

Jakos nie mogę uwierzyć ,że w Panstwie prawa, żona mająca prawo do polowy osiągnietego w malzenstwie dorobku , nie ma możliwosci aby bez problemu dowiedzieć się, jakie one są. Czy naprawdę tak jest?

Ewa