Broken, jak mogę po ksywie (i vice versa), niestety nie mogę podzielić się całością WZA Integera choćby z racji tego, że na forum może wejść każdy, nie tylko akcjonariusze spółki - mam nadzieję, że się nie pogniewasz i zrozumiesz.
Z grubsza podnosiliśmy temat emisji warrantów subskrypcyjnych, które dadzą każdemu kolejnemu obligatariuszowi prawo do nabycia warrantów, a w konsekwencji akcji nowej emisji o wartości emisyjnej powyżej 50zł (ostateczną cenę ustali Zarząd w zależności od aktualnej sytuacji rynkowej). Zarząd (Prezes) przedstawił pisemnie swoją opinię nt. znaczenia tej uchwały, dodał też własnymi słowami sensowność tej operacji, no i głosowaliśmy. Całe walne przebiegło szybko i sprawnie (poniżej godziny).
Na koniec zachęcam mimo wszystko do uczestnictwa w WZA swoich spółek, koszty nie są duże (ewentualny urlop, dojazd i 30zł za zaświadczenie DM), a można poznać firmę, Zarząd, o coś zapytać, itp. Ja w ostatnim półroczu byłem na 3 walnych i na kolejne również w miarę możliwości będę się wybierał. Traktujmy akcje nie jak papiery, tylko części przedsiębiorstw i korzystajmy z przywilejów ;-)