Jaśmin,
podziwiam twój upór. cały weekend pisałeś ten elaborat, do 2 w nocy z niedzieli na poniedziałek? żony, kochanki nie masz, że ślęczysz po nocach przy kompie smarując na ic?
nie mam sumienia cię dalej prowokować, skazywać na kolejne nieprzespane noce, w konsekwencji kłopoty prywatne, zawodowe..., zatem krótko
ad1 - z szacunku i sympatii wobec twojej osoby, a także w ramach małego ćwiczenia intelektualnego przed piątkową imprezą :-)
ad2 - można było odnieść takie wrażenie, ale skoro jeszcze nim kur zapiał wypierasz się boba... to cieszy...
ad3a - jakoś mnie to mało interesuje
ad3b - "prawodopodobnie", "nie można tego wykluczyć", "być może", "może", "może".... - nie sposób inaczej odpowiedzieć na twoje pytania nie będąc insiderem (a uwierz, niestety nie jestem). dotychczasowe kuminikaty są dość ogólne. może po raporcie półrocznym będzie można coś wiecej powiedzieć
jedynie co do foty - czy przypadkiem te "kredyty długoterminowe" nie wynikają ze zobowiązań z tytułu chybionych transakcji terminowych, o które fota chciała się początkowo sądzić? długoterminowy, obarczony jakimś ryzykiem proces sądowy, smród z nierzetelnym doradztwem banku... pewnie banki chciały tego uniknąć. poza tym skala nie ta
ad4 - to niestety wypaczona interperetacja moich stwierdzeń i demagogia z twojej strony
a tak z ciekawości, jakie to niby podmioty mają jeszcze jakieś znaczące obroty na tym rynku?
ad5 - osobiście uważam, że to pobożne życzenia konkurencji
ad6 - to co opisujesz z sachs to byłaby ewidentna zmowa antykonkurencyjna. nielegalna, surowo karana... osobiście jestem przeciw takim praktykom, wiec jeżeli coś takiego miało rzeczywiście miejsce, to naprawdę dobrze, że w ic z tego zrezygnowano
ad7 - skoro cie nie spotkała taka sytuacja lub nie jesteś konkurentem to jaka jest twoja motywacja? ja swoją ujawniłem.
- nie widzę żadnego związku pomiędzy moim stwierdzeniem, a twoją tezą
- masz na mysli sachs? nie wiem, w telewizji nie widziałem, w prasie nie czytałem
- a co do obserwatora, to nic nowego w stosunku do twoich oskarżeń. jakiś kolega?
ad8 - pewnie w jakimś stopniu powoduje, ale ja przynajmniej ujawniłem swoją motywację, a ty?
- uuuu, ależ demagogia z tym spadkiem :-)
- u znajomego widziałem, takie dla niewielkich odbiorców
- i co z tego? pewnie znowu opaczonie mnie interperetujesz
- znowu brak zrozumienia lub celowa demagogia z twojej strony. nie pisałem, że fota zaszantażowała ing tylko retoryczno-ironicznie zapytałem boba, dlaczego tego nie zrobi. zgodnie z teoriami boba, ing powinien byc bowiem szczególnie zainteresowany ratowaniem za uszy foty, bo jest przecież jej akcjonariuszem, o czym mozna sie dowiedzieć na pierwszym lepszym portalu
- i co? pewnie znowu opacznie mnie interperetujesz
ad9 - choć spadki tej skali wcale nie są rzadki na rynku, jest zastanawiające, ale przyczyn może być bardzo dużo, w tym być może pewna słabość firmy w okresie kiedy te spadki miały miejsce. ale co z tego? ja oceniam przede wszystkim obecną sytuację i perspektywy wyników. a one w rysyją się bardzo dobrze i dają podstawy do optymistycznej oceny przyszłego kształtowania się kursu
- osobiście uważam, że ze względu na zapowiadające się bardzo dobrze wyniki w II kw i całym 2009 to nadal okazja, a za 2 lata znowu refinansują dług
ad10
- a co ma emisja akcji menadzerskich wspólnego z handlowaniem akcjami na gpw? nie zauważyłem w komunikatach, by menadzerowie się tych akcji masowo wyzbywali.
- nie zauwazyłem też w komunikatach info o jakichs wielkich zakupach włodarzy IC
a gdyby to robili spólka powinna to zaraportowac