Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,60 zł , zmiana od tamtej pory: 41,30%

Re: Ile tu trzeba cierpliwości?/jerzy

FF - free float...

A poniewaz zarabia sie na kuponie ( czyt:dywidenda) to akcjonariusz dominujacy za wszelka cene stara sie ograniczyc FF...

ja nie widzę żeby ktokolwiek coś ograniczał. FF jest na poziomie 30% - czyli całkiem sporo - a obroty? Jakaś masakra. Mam wrażenie że ci co zakupili - mają właśnie stratę 20% - zakopali i czekają.. choćby do pierwszych konkretnych komunikatów o dywidendzie - czyli przyszłego roku. jak nie bedzie odpowiadała oczekiwaniom - bedzie niezły zjazd. Tymczasem jest raport z pierwszego półrocza - nie jestem analitykiem, ksiegowym.. ale wydaje mi sie że jest dobry.. czemu to nie rośnie, a wrecz przeciwnie - spada? Nie mam pojęcia. Ile trzeba dywidend żeby odrobić straty z debiutu? 5 lat, 7... To długo. a gdzie zarobek? A jak sie cos posra w tym czasie? zakopać na kolejne 5, 10 lat?? Kurs musi iść coś do góry inaczej trzymanie dla samych dywidend nie jest warte świeczki... Zwłaszcza u nas. Odcinanie, podatek, dyw.raz w roku..... ech...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GPRE 0,00% 6,50 2019-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.