Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Gerg napisz coś krzepiącego

napiszę tu, bo nie mam waszych adresów - dostalem odpowiedx z MG- wysyłałem pisma i maile na konkretne osoby - jak deklarowalem, aby sprawa nie ucichła i nie wyladowala w jednej z szuflad
"Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, wynika ona zarówno z mojego urlopu, jak już z potrzeby zorientowania się w sprawie, którą Pan opisał w swoim piśmie, co zabrało mi również trochę czasu.
Z przykrością muszę przyznać, że nie jestem osobą właściwą do rozwiązywania przedstawionego przez Pana problemu, jednakże wzbudził on moje zainteresowanie. Okazuje się jednak, że sytuacja nie jest aż tak niesprawiedliwa, jak opisuje ją Pan dr Parosy. Swojego czasu Ministerstwu Gospodarki zarzucano faworyzowanie spółki ATON, której jest Pan akcjonariuszem. Obecnie słowa krytyki płyną właśnie ze strony tej spółki.
Niniejszą sprawą zajmuje się u nas inny departament, w związku z tym przekazałam tam Pana pismo z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Jak się okazało znają je już bardzo dobrze, bo jest Pan jednym z wielu akcjonariuszy, którzy wystąpili z identycznym pismem. Osoba odpowiedzialna w MG za daną kwestię poinformowała mnie, że toczą się prace nad uregulowaniem interesującej Pana sprawy, co w nie wyklucza sprzedaży opracowanej technologii przez spółkę ATON, wręcz przeciwnie. Jednakże zasady tworzenia dobrego prawa wymagają czasu, aby opracować rozwiązania, które będą służyły dobru ogólnemu, a nie partykularnym interesom. "

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.