Trafiłem przez przypadek, ale to że Forte i Elliot trochę mnie to zaciekawiło :) Kolego trochę się nie zgadzam z Twoją rozpiską jeszcze z pierwszego screenu, potem nie chciało mi się przechodzić przez te wszystkie ewolucje wykresu. Rozliczając w dół z week Twoja 1ka króciutka ,w 2ce i 4ce nie widzę poskładanej korekty. Rysując 5kę w dół zakładasz, że teraz korekta i lecimy dalej niżej. To jaki kurs zakładasz po zrealizowaniu dużej C w dół? Spółka musiała by spaść na duuużo niższe poziomy. Nie prościej i logiczniej założyć, że ruch od góry (1szy Twó screen) to korekta prosta zbudowana trójfalowo z falą B zrobioną kor. pędzącą. Korektę tą prawdopodobnie zakończyliśmy na 78,6 fibo i zaczynamy rysować nowy impuls up, potwierdzeniem tego jest negowanie trendu spadkowego . Chyba, że spojrzeć na Twój wykres podobnie tylko, że zgodnie z Twoimi założeniami 2 i 4 ka to kor pędzące, a to już nie po Elitowsku. i pasowało by założyć, że Twoja duża korekta ABC będzie kor pędzącą lub płaską i to by znaczyło, że dołki nie zostaną wybite. Przy Elliocie bardzo ważne są korekty i rozpoznawanie ich, Czytam wykres traktując Elliotem, gdy wszystko ładnie widać, bo łatwo się pomylić lub zapętlić.