Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,58 zł , zmiana od tamtej pory: 10,26%

Re: Efekt hotele i KH Rybitwy

Arbitraż z pda ma ròwniez wpływ na ostrożne podejście popytu i przede wszystkim to nie jedyny czynnik, bo dużą rolę grają nastroje i jak najbardziej też fizyczna podaż.
W tym.wszystkim aż zetknąłem sobie na rentowność pozycji i nie chcąc być aroganckim wobec tych osòb, ktòre kupowały po 30 czy 30 zł mógłbym to pominąć, ale że celem jest opieranie się na faktach wychodzi mi, że nadal pozycja jest rentowna w ok. 3 procentach a gdybym nie wykonywał żadnych ruchòw na akcjach w ostatnich dniach to byłaby bliska cenie zakupu. ( co oznacza, że obecny kurs jest bliski temu sprzed odcięcia z przedziału 11-12). I dla.mnie tamte przedziały były i są atrakcyjne stąd wczoraj zakup, bo arbitraż na psa przestał dla mnie mieć znaczenie. Ważniejsza jest wycena.
I zestawiając to z moimi założeniami.
1. Efekt w tym roku po obniżeniu wynagrodzeń zarządu i RN z 5 mln. do kilkuset tys. będzie miał min. 3.5 mln zysku
2. W tym roku licząc od końca września ( ostatni raport) i już po uwzględnieniu zmiany umowy kredytowej za hotele a więc obniżce rat Efekt zmniejszy zadłużenie o min. 3.5 mln
3 Amortyzacja hoteli na poziomie ponad 2 mln, ktòra w nieruchomościach jest czysto księgowa

Łącznie jest to 9 mln rocznie.

Na przeciwnym biegunie nastroje o ew. fundamentalne problemy ok. 10 procent najmujących w Rybitwach, ale specyfika jest taka, że choć wiadomo każda pozycja jest ważna nie jest to decydujące. Do tego skala ona jest istotna przy 7.3 ha wycofanie się tych 10 procent pozwoli rozbudować się tym, ktòrzy trafiają w segment ( bo taka jest specyfika, że niektòre grupy hurtu wypadają a inne rosną)

W tym wszystkim w tle plany zagospodarowania i linia tramwajowa.

Jak najbardziej daję sobie też miejsce na błąd. Gdy chodzi o powyższe pierwszym punktem kontrolnym będą wyniki za 0òłrocze 2020, ktòre będą znane 31 sierpnia.

powodzenia

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EFEKT 0,00% 5,05 2025-10-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.