Ale się uśmiałem Car , 2000 czy nawet 1500 ale bluźnisz aż nie wypada . Właśnie Chiny obniżyły cła na amerykańskie samochody i części do nich z 40 % do aż 5 % !!! Na razie na jakiś tam okres a w rzeczywistości tak pozostanie na długo, potem następne ustępstwa i będzie amerykańska gospodarka ? Powiadasz krach. Kapitał przeniesie się na polski rynek, będą kupować akcje ursusa, Autosanu, czy Wieltona , jest artykuł o nim, pożycza w banku ponad 400 mln zł, tak się zastanawiam czy w ogóle ta firma zarabia, 100 mln na refinansowanie starych kredytów, coś tam na nowe przejęcie w Anglii za 26 mln funtów, 25 mln kredyt obrotowy. Czy coś w Polsce naprawdę się rozwija czy to już padaka na całego przy tanich kredytach, przecież gdyby nadszedł krach to zmiecie tą gospodarkę całkowicie.
ale jest alternatywa, Car przepowiada 1500 na s&p a jak jedno leci to pozostałe też czyli nasdaq czy DJ. Dlatego będą wielkie okazje do kupna akcji coca-coli, Boeinga, Netfixa, Alphabet czyli google, microsoftu i innych akcji za bezcen, naprawdę będzie bardzo warto wejść w korporacje światowe a nie jakieś wydmuszki polskie.
Ale sobie pomarzyłem, czasami warto.
Z upragnieniem czekam na krach, nie będę kupował drogich akcji kghm-u jak podczas ostatniego krachu po 19 zł tylko kupię tanie akcje Apple . Aha jeszcze zapomniałem dodać, członek rady NBP powiedział, ze spowolnienie światowe Polski nie dotknie :) Nie , nie to nie było powiedziane przez Chalecką w wiadomościach Kurskiego, to expert PiS w radze polityki pieniężnej, też nie Eryk łon , To co Eryk mówi, klawiatura nie wybija mi na ekran, więc nie mogę tego wam powtórzyć.