Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  377,00 zł , zmiana od tamtej pory: 146,95%

Re: Dziękuję

Dnia 2016-12-06 o godz. 23:10 ~Cwaniak napisał(a):
> Aleks - ostatnio tez wysprzedałem Uniwheels , Alumetal ,Benefit System , StalProdukt (żałuje ) , Budimex , Kety. ( jeszcze troszke mam) Nie namawiam , ale zwrućcie uwage na CLN Pherma i ECHO Investment . Powodzenia

Ok dzięki za odpowiedź.

Orlen, Lotos nieźle dały zarobić ostatnio. Orlen ma szansę jeszcze rosnąć. Czytałem analizy dot marż Orlenu i są rosnące więc wyniki powinny być bardzo dobre. Lotos jest mocniej zależny od ceny ropy bo ma swoje złoża na morzu północnym.
W Echo miałem wchodzić w okolicach 4,7 i teraz jak patrzę na spółkę info o dywidendzie i kurs to żałuje że zrezygnowałem - teraz wchodzić to już troche za duże ryzyko i nie chce kupić na górce.
Alumetal sprzedałem w następny dzień po wynikach 3q bo mnie rozczarowały te malejące marże, ale i tak na plus całość. Od połowy następnego roku ma być poprawa zobaczymy może da się okazyjnie kupić
Budimex przez chwile miałem ale sprzedałem już dość dawno temu. Dziś jest kiepskie info dla BDX pewnie jutro poleci w dół.
Celonem tez się interesowałem , nawet analizowałem prospekt emisyjny ale zrezygnowałem, jak dla mnie wycena za wysoka no ale spółki medyczne mają swoje prawa.
Dziś w trakcie sesji wszedłem nieduża kwotą w GPW- jest odbicie od dolnego ograniczenia kanału wzrostowego - technicznie bardzo dobrze to wygląda. (ustawiam cel na 42zł ) Poza tym fundamenty GPW też są mocne. Pani Zaleska robi tam niezłą robotę.

Ogólnie to mam taką opinię, że spółki z wig 40 powinny dobrze zakończyć rok bo fundy będą chciały podciągnąć wynik. wig 20 też ostatnio nadzwyczaj dobrze i do końca roku się chyba utrzyma.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KETY -1,07% 921,00 2026-01-05 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.