Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  372,00 zł , zmiana od tamtej pory: 150,27%

Re: Dziękuję

Witaj Cwaniak;
Nie będę tu pisał jakie ilości i w jakich cenach napiszę tylko jakie mam spółki i dlaczego je mam.
Amica - bardzo dobre wyniki 3q , spółka rozwijająca się, eksporter (korzysta na słabej złotówce) , W tej chwili cena ok. 185zł myślę ze korzystna. Dyw. 3-4%
Uniwheels już pisałem w poprzednim poście i dlaczego. (rozwój, wyniki, plany budowy  nowej fabryki, eksporter, dobra koniunktura w motoryzacji) Dyw. ok 5%
ERG - producent folii - ciągle atrakcyjna wycena C/Z ok 8,5 rusza nowa linia produkcyjna od nowego roku na którą było dofinansowania  z UE, rosnący eksport ( dobre marże na eksporcie a teraz przy osłabieniu złotówki jeszcze lepsze). W tym roku powinna być na tej spółce dywidenda ok 8-10%
Ergis - większy "brat" ERG - wprowadzają nowy produkt (nowe folie , tak samo jak wyżej, tutaj jest jeszcze skup własny długoterminowy do ceny maksymalnej 10 zł więc na pewno skup będzie amortyzował ewentualne spadki) dyw. 3-4%
LSI - spółka informatyczna , ma autorskie produkty dla kin i hoteli, dobre wyniki fin, fundamentalnie tania, perspektywa przejęcia w 2017 lub wypłaty wysokiej dywidendy.
Stalprodukt - rosnące ceny wyrobów hutniczych, wysoka cena cynku i ołowiu i wysoki kurs dolara wspiera wyniki STP
Lena - DM BOŚ twierdzi, że wyniki w 4q będą bardzo dobre z uwagi na wprowadzenie do oferty wysokomarżowego oświetlania LED. Poza tym Lena ma kilkanaście procent eksportu w sprzedaży jak dobrze pamiętam. Lena płaci wysoką dywidendę a ja lubie spółki dywidendowe.
Polwax - Inwestycja na bardzo długi termin (3-5 lat) pod realizację nowej linii technologicznej do produkcji wosków przemysłowych, dodatkowo jest mocno niedowartościowana już w tej chwili
Assecopol - kupione zamiast lokaty czy obligacji tylko i wyłącznie pod dywidendę na długi okres

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KETY -0,59% 1 014,00 2026-02-02 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.