Ludwiku Dyzmo, przyjacielu mojej kozy... Zaprawdę powiadam ci, że historia zawsze pisana jest na nowo i w zależności kto ją pisze. Oczywiście, ze żadnego cudu nad Wisłą nie było (ale ruskich pogonili) tak samo jak nigdy Polska wielką była.
Tak samo jak dziś, wielu sądzi że jesteśmy kimś, wstaliśmy z kolan itc. nic z tych rzeczy, jesteśmy nikim i tylko stworzeni do robienia łaski, takie mamy dziś elity :) Mi już na wymioty się bierze jak to wszystko widzę i oglądam. To jest kraj niezależny ?
Piłsudski miał rację mówiąc: cyt. Polacy są narodem idiotów. Pod tym względem miał rację, podobnie jak Jan Kochanowski pisząc, że "Polak... i przed szkodą i po szkodzie głupi". Głupota towarzyszyła Polakom od wieków.
Aż strach pomyśleć co teraz w USA PiS nawyczynia
Szantażyk?
I dlatego pana Dudę pilnie wezwano do Waszyngtonu?
>Zeby stojąc przy biurku Donalda Trumpa podpisał co każą?
Na to wygląda...
Ja też na miejscu Trumpa, który jest biznesmenem, chwaliłbym frajera, który jest skłonny kupować dwa razy droższy gaz czy uzbrojenie. Już Macierewicz oburzył się jaką cenę za patrioty wystawili nam nasi przyjaciele, którzy na każdym kroku przypominają o zapłacie haraczu na rzecz żydów, olbrzymiego haraczu !
Wiesz, że polsko-amerykański sojusz to jest nic niewarty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa - stwierdza Sikorski.
- Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Niemcami, z Rosją, i będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy. Kompletni frajerzy - mówi Sikorski.
Nie dziwi was czasami dlaczego prawie cały rząd PiS-u daje nogę do lewackiej unii ? O jakie interesy i z kim mieli by tam rozmawiać?
Znając życie będą chrystianizować Europę, i zaczną tak jak w Polsce od nadania króla i królową Europy Jezusa i Maryję zawsze dziewicę.
To czy mieli twoi dziadkowie wielkie gospodarstwo w czasie wojny niewielkie miało znaczenie, największe znaczenie miało aby wszystko co dobre dobrze ukryć. Chcesz mi wmówić, że na polu rosły pomidorki, ziemniaczki, buraczki a ludziom żyło się obficie i dostatnio ?