Pewnie że powyżej narysowane fale nie zgadzają się z podstawami teorii fal eliotta tak jak napisałeś fala 4 nachodzi na 1 (ale to jest tylko szczegół, który ma znaczenie długoterminowe,a ja skupiam się na czasie rzędu kilku a nie kilunastu lat do przodu) więc zalecam analizować ten wykres od szczytów z 2007 roku do teraz.
Co do prawidłowego rozpisania przeszłości falowo(oczywiście według mnie prawidłowo) to miałem taki wykres
http://img80.imageshack.us/my.php?image=preferowanarv2.png
lecz wraz z przebiciem 1900pkt przestał on istnieć bo jak widać fala 4 naszła na 1. Była to moja koncepcja prawidłowego rozpisania fal od początku istnienia naszego WIG-u 20 aż do teraz, a niestety pozostała mi w tej chiwli ta naganna wersja, która ma się ni jak do podstaw teorii Eliotta, tylko problem polega w tym że falki tak rygorystycznie można stosować dla dojrzałego rynku który nie jest manipulowany przez kilku wielkich graczy czy koszykarzy którzy sami kreują rynek jak im się to podoba. Praktycznie zastowsowanie fal dla rozpisania akcji spółek na naszej GPW to też jest jakieś nie porozumienie ewnetualnie można się o takie pokusić dla spółek z WIG-u 20 i nic po za tym. Nie wiem czy zaułważyłeś że jest to tylko i wyłącznie "Teoria" !!!!!!!! fal Eliotta do której podchodze z przymrużeniem oka i nie przeszczegam wszystkich kanonów, jestem raczej praktykiem niż teoretykiem. W teorii niby wszytko ładnie pięknie powinno się zgadzać, ale w praktyce to nie musi się zawze zgadzać, są zawsze jakieś wyjątki od normy.
Osobiście z chęcią zobacze jak ty rozpisujesz przeszłośc falowo dla WIG-u20 jeżeli oczywiście to potrawisz rozrysować??