Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,00 zł , zmiana od tamtej pory: -81,00%

Re: Dlaczego inwestowanie w tą spółkę wiąże się z ryzykiem?

Spółka realizuje strategię długoterminową mającą na celu zapewnienie stałego źródła przychodu czym są usługi SaaS. Obecnie ma wypracowane rozwiązania takie jak:
IT Manager – współdzielenie zasobów firm więcej na(link) w sprytny sposób zwiększają swoje moce przerobowe, ale też swoich partnerów.
E-Waiter – tablet na stolikach zamiast menu – optymalizacja kosztów restauracji i hoteli i zwiększenie. Więcej na(http://www.primebitstudio.com/p/ewaiter)
PrimeManager – system ewidencji czasu pracy oparty na kartach i czytnikach z dodatkiem aplikacji mobilnych, które naliczaja czas pracy po strefach – ideane dla logistyki (więcej tutaj: http://primemanager.biz/)
Automaty Arcade o tym wiem mało, ale wygląda na to, że dzielą się zyskami w modelu 50/50 z właścieilem lokalu w którym stoi taka maszyna. Gry są autorstwa studia. Jedyne co wiem to przeczytałem coś na social media i znalazłem tą maszynę u nich na sklepie (https://primebitgames.com/offers?page=2)
- Spółka realizuje również zlecenia na usługi IT od klientów z kraju i zagranicy co poprawia jej kondycję finansową i zwiększa doświadczenie pracowników. Daje też ogólnie pogląd na sytuację oprogramowania na całym świecie
- Najważniejszy filar spółki to gry produkcji własnej. Z tego co można zaobserwować to gry coraz mocniej zaczynają się pobierać i monetyzować. Pojawiają się reklamy głównie na rynkach zagranicznych (USA). Im więcej gier będą mieli w portfolio tym lepiej! Stosują metodę wzajemnej promocji jak żadna inna firma co ich bardzo wyróżnia na tle konkurencji, dlatego koszt marketingu poszczególnych gier rozkłada się na inne. Pozyskują dodatkowo dotacje (znajdziesz w aktualnościach u nich na stronie www.primebitgames.com) np.; na umiędzynarodowienie dzięki którym w 2019 będą wystawiać się na targach w wielu miejscach na świecie, a koszty tego będą refinansowane ze środków unijnych. Ponadto spółka pozyskuje dodatkowy kapitał inwestycyjny na konkretne gry co amortyzuje koszty i dywersyfikuje ryzyko. Pozyskany kapitał z wniosków unijnych czy gry od inwestorów nie jest bezpośrednim przychodem, a zwiększa zapasy w kasie, dlatego mają więcej paliwa na dalsze działania.
Ja jednak jestem mocno nastawiony na TAK i żadna negatywna analiza nie jest w stanie mnie zdezorientować. Mocno rekomenduje inwestycję w tą spółkę. Wystarczy dobrze ją śledzić. PR i komunikacja z rynkiem jest na bardzo wysokim poziomie! Gratuluję i trzymam kciuki!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBGAMES 11,76% 0,19 2025-09-29 15:21:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.