jesteście mistrzami (albo lepiej: miszczami) wybierania fragmentów wyrwanych z kontekstu... 100 zł pojawiało się w prognozach kilku forumowiczów w kontekście bardzo optymistycznego rozwoju wydarzeń... niestety, z powodu paru okliczności (NIEZALEŻNYCH OD NAS, zrozum to w końcu jeden z drugim !!!) rozwój wydarzeń nie dość, że nie jest średnio optymistyczny, to jest słabo optymistyczny... na razie...
dlaczego masz mi (nam?) za złe, że wyciągam(y) wnioski na bieżąco z tego, co się dzieje?
dlaczego też masz mi za złe, że chcę wyskoczyć z akcji przy 20 kilku zł, jeśli już teraz przewiduję, że na razie raczej dalej nie pójdzie, tylko mocniej skoryguje - przy informacjach, które wcześniej posiadałem, nie mogłem tego być pewien, wręcz zakładałem zupełnie inny rozwój wydarzeń;
przecież, gdybybym wiedział, że nie pójdzie dalej po 19 zł, to przecież też bym opchnął, gdybym wiedział, że NA PEWNO odkupię tą samą ilość akcji średnio po 14 zł - ponad 100 tys. zł zostałoby mi w kieszeni... niestety taki przewidujący nie byłem... jak chyba zdecydowana większość pozostałych...