Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,13 zł , zmiana od tamtej pory: -85,00%

Re: Devoran i Genesis Energy - jak w USA

Dnia 2018-01-23 o godz. 15:40 ~Zdzicho napisał(a):
> Szcunek za poświęcenie ale chyba daremne .Czy tylko po 13 były jego, poszło po 12 i też długo blokowało, wczoraj poszło 11 które również blokowało a i 11 i 12 były to zlecenia po 100 000 szt. Czy aby na pewno to różne osoby, a może jednak grupa akcjonariuszy która z tylko sobie wiadomych względów utrzymuje kurs maksymalnie na 13 groszach. Przecież jak tylko skupiliście od razu dorzucono pakiet 100 000, no nie sądzę że chodzi o wywalanie bo brak popytu w dłuższym okresie czasu ale o blokowanie kursu.

No, ja jednak myślę, że to grubszy leszcz zarobiony nie wierzy w marihuanę medyczną, kupił taniej na przestrzeni ostatniego roku i chce wyjść z ładnym zyskiem. Jego sprawa.. Ale - do licha- więcej niż milion, półtora - moim zdaniem -miec nie mógł. A już sprzedaje od jakiegoś czasu
Jedynym dużym akcjonariuszem, który może akcje sprzedawac jest Calatrava. Walczy o życie na giełdzie, w ub. roku wszedł do niej Karaszewski. Moim zdaniem - żeby przypilnowac akcji Genesis Energy, które Calatrava ma - 55 mln sztuk. Karaszewski, który pewnie za sugestią cioci Blanki nie chce się za mocno afiszowac w marihuanowej spółce ma u nas większość - w postaci 80 mln akcji w spółce RX. Te akcje nie sa notowane, więc ich nie sprzeda.
Czy mając najwięcej akcji w Calatravie, i tam w sumie rzadząc (ale jednak jest to raptem 10 proc) - Karaszewski pozwoli, żeby Calatrava sprzedawała po 13 gr, kiedy jego spółka RX nie może sprzedawać? Wątpię. Zwłaszcza, że sprzedaż po 13 gr oznacza ogromne straty dla Calatravy, a ona ma już i tak wiele kłopotów.
Do Calatravy - o ile społeczeństwo nie zaprotestuje - to ja chętnie wrócę. Ale teraz mam apel: postawmy co kto może na kupno PKC. Zobaczmy, ile tam tego jest. Bezpiecznie, wszak na fixingu jesteśmy :-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GENERGY -18,75% 0,02 2020-05-20 12:50:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.