Dnia 2023-01-06 o godz. 12:19 zakar napisał(a):
> Qbq za to wiemy jedno muszą skończyć budowę do końca 2024 by nie stracić ulg podatkowych z Łudzkiej SSE.
> > Juz kiedyś sie zastanawialismy ile czasu moze trwac uzyskanie pozwolenia na budowę, ale dodatkowo jeszcze Gmina Kleszczewo musi tam dociągnac media do tej działki widzieliśmy kiedys mape to było szczere pole...
Do tej pory wspomnieli małą czcionką w prezentacji, że temat fabryki złapał 6-cio miesięczne opóźnienie. Tak jakby był najmniej istotny dla całej sprawy :) Komunikacja z akcjonariuszami wygląda dość słabo; powody opóźnienia w stylu "no bo na Ukrainie wojna" jest śmieszna. Saudi Aramco w takiej sytuacji nigdy by nie zbudowało ropociągów i całego przemysłu naftowego na bliskim wschodzie.
Te tematy z Grekami to raczej bym traktował tak jak ten cały Berdyszów na Ukrainie - miał być miał być i dupa :) Ktoś tam załatwia te kontrakty zagraniczne bardzo nieudolnie. Jaki jest problem wsiąść w auto przejechać się przez 2 miesiące po całej Europie po każdej firmie, która handluje stolarką otworą i pogadać o współpracy?
A no właśnie... ludzie - bo biznes i sukces w biznesie to ludzie. Jak ma się średniaków zmęczonych życiem to nie oczekujcie, ponadprzeciętnych wyników.
Ci średniacy prowadzą nierentowny zakład stolarki otworowej (na podstawie danych z III kwartału) i widzą winnych wszędzie indziej tylko nie u siebie.
"a bo co ja mogę?"
"a bo to nie ode mnie zależy..."
"przewróciło się niech leży"
"bo przetarg odwołali"
"bo nie rozstrzygnęli"
"bo to konkurencja wygrała zaniżając ceny"
"bo inflacja"
"bo koszty energii"
"bo wojna"
No zwykłe beksy... Ogarnijcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mentalnie się poddacie to nieważne jakich macie przeciwników i tak przegracie.