Status ma 52 strony to za dużo. Nie wiem co to za przykłady innych spółek które podałeś co to za wydarzenia czy adekwatne do sytuacji tutaj. Jak dla mnie atlas jest spółką publiczna notowana na GPW a do tych społem ma zastosowanie ustawa o ofercie publicznej. Nie sądzę i nie wierzę że jakiś status spółki czy cokolwiek może spod tego prawa uwalniac. Tak samo miejsce zarejestrowania. Jeśli by mogło to nie oglądali by jakiegoś śmiesznego wezwania tylko sobie by przegłosowali delisting bez wezwania. Wezwanie jest obowiązkiem wynikającym z ustawy o ofercie publicznej i muszą się do tych przepisów zastosować i do innych zapewne też , inaczej nie miało by to sensu. Ustawa jest jedną spójną całością regulującą to wszystko i nie można sobie robić delisting na podstawie ustawy a pozostałe punktu już nie obowiązują bo nie ,bo my są z Salwadoru. Napisz o co chodziło w tych przykładach których podałeś to ,będzie można ocenić czy to jest jakieś adekwatne i zmienić zdanie. Choć przyznam że wezwanie jest nietypowe nie widziałem takiego . Czekam jeszcze na to uaktualnienie wezwania moze będzie wiadomo coś więcej. W każdym razie nie ma wzmianki o przymusowym wykupie , zawsze była. Wezwanie wymóg formalny nie muszą o tym wspominać co więcej nie muszą wykupywać przymusowo osiągając 95 procent . Wygląda na to że chcą tylko delistingu . No ale można samemu też żądać wykupienia jeśli osiągną 95.