Witam miło iż poświęciłeś trochę czasu na zdobycie informacji ,ale nasze prawo jest krzywdzące dla spółek notowanych na GPW ,gdyż bardzo dobre regulacje które opisujesz mają zastosowanie tylko do spółek niepublicznych z poza gpw, proszę przeczytać cały przydługi mój wpis u góry do tego przymusowy wykup na NewConnet jest jeszcze inaczej musi być po cenie godziwej a dla notowanych na rynku głównym są magiczne notowania które niby odzwierciedlają wartość firmy, Różnice w stopniu ochrony akcjonariuszy mniejszościowych spółek publicznych z rynku głównego a NewConnect i niepublicznych są więc znaczne. Nie istnieją żadne podstawy do takiego różnicowania, dlatego też trudno wskazać jakie były intencje ustawodawcy w tak odmiennym formułowaniu przepisów statuujących mechanizmy ochronne Tłumaczyłem to posłom ,i ministerstwu finansów, tym z KNF ,teraz nie mogli tego zmienić bo wykraczało to za bardzo poza zmiany które wtedy dokonywali na szybko na naszą prośbę zmienili aby do wyrzucenia z GPW aby przegłosować to potrzeba teraz 90 % większości na walnym a było 80% ,mała zmiana ale zawsze coś skoro ja sam prawie zmieniłem przepisy a wy macie problemy z zorganizowaniem się dawajcie ten telefon bo dalej nikt nie dał a z każdym dniem mniej osób ma te akcje ,bo nie informujecie ich iż żeby nie sprzedawali bo razem pójdziecie do sądu a pozew w parę osób to nie to samo co 500 osób w pozwie