Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,70 zł , zmiana od tamtej pory: -42,68%

Re: Co dalej?

A wracając do finansów - nawet jak mają w zapasach te kilka milionów mln, to to jest nic patrząc na to jak siadła sprzedaż DDS2. A oni już teraz przepalają kasę jak czołg paliwo. Spójrzcie sobie na raport roczny za 2023. Widzieliście ile tam hajsu poszło? 12 mln - na co ja się pytam? Przecież to jest koszt działania firmy produkującej kilka symulatorów typu DDS. To samo w 2024, dlatego był minimalny zysk.

Porównałem sobie raport z MG z takim raportem z GOP - i tam i tu było ok. 4,5 mln przychodu w 2023 tylko tam był zysk rzędu 300 tys., a tutaj strata ok 12 mln, a przypominam, że tam też szykowali się do wydania nowej gry i jednocześnie łatali IFZ.

Już nie wspominam, o raportach z I kwartał. Tam 2,9 mln przychodu i zysk rzędu 1 mln, a tutaj? MG w pierwszym kwartale miało 3, 7 mln przychodów a strata poszła 3 mln. Nawet jak sobie odejmę jednorazowe wydarzenia, to ile oni hajsu przepalają kwartalnie? 3 mln? Czyli to czyszczenie grupy kapitałowej nic w zasadzie nie dało od strony kosztowej. Bo znowu rocznie będzie z 12 mln.

Ja wiem zaraz ktoś napisze "to idź na GOP", a owszem jestem przy czym poziom inwestycji już prawie dorównał tej na MG. Właśnie dlatego, że mam kilka spółek to nie patrzę przez różowe okulary na sytuację finansowa tylko porównuję sobie raporty i powiem jedno - nie wygląda to tutaj za dobrze.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOVIEGAMES -1,88% 8,65 2026-02-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.