jestem zaniepokojonym akcjonariuszem . Na szczęście mogę pozwolić sobie na całkowitą stratę z tych akcji .
Ale z wielkim niepokojem obserwuję co dzieje się z kursem akcji i chciałbym wiedzieć co jest tego przyczyną .
Spółka z rynkiem komunikuje się tylko poprzez kwartalne raporty / domyślam się że ich treść znana jest dużym akcjonariuszom wcześniej - mają w RN swoich przedstawicieli / i to mnie wkurza . Osobiście nie jest moim zamiarem sianie defetyzmu ; ale z drugiej strony nie będę pisał laurek i wmawiał że jest cudownie i czeka nas świetlana przyszłość , tylko ci niebobrzy spekulan giełdowi nas nie lubią . Co do mojego postu dotyczącego prognoz wyników z dnia wczorajszego , to proszę zauważyć że ja nie mam dostępu do danych poufnych i były to moje osobiste prognozy co do których każdy ma prawo . W poprzednim raporcie Spółka nie informowała o wiekowaniu zapasów ; a w tym stwierdza że jest problem w tym zakresie i będzie on trwał w następnych kwartałach i nie wiadomo jak będą kształtować się ceny samochodów pokontraktowych / w tym disel / ; kto wie może problem się rozwiąże i sprzedasz ruszy / trzymam za to kciuki / , ale równie dobrze może być jeszcze gorzej .Owszem odpisu nie było / ok / ale nie zmienia to faktu że raport jest słaby . Czy ktoś uważa inaczej ??
pozdrawiam