Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,74 zł , zmiana od tamtej pory: 114,84%

Re: Chodzik mam dla ciebie robotę - żebyś nie kwękał że jestem niedobry

najpierw cytat:

,,Po drugie Dobrze że się zgodziłeś, że zabezpieczeniem posiadanych akcji jeżeli przewiduje się ich spadek a z różnych powodów nie chce się ich sprzedawać jest otwarcie pozycji krótkich na nich. I to jest właśnie działanie profesjonalne.,,

Odp.
Nie ucz ojca dzieci robić. Oczywiście takie działanie jest profesjonalne dla instytucji, które nie mogą sprzedać tych akcji ze względu na to, że straciliby nad spółką kontrolę. Więc nie wciskaj mi kitu, że ty do takich graczy należysz, bo to domena instytucji finansowych i zarządzającymi nimi profesjonalistów. Wypisujesz głupoty i wciągasz mnie w dyskusje bezprzedmiotową. Zaraz wykażesz, że najlepiej było kupić te akcje 50% wyżej.
Gdzie byłeś jak pisałem swoje ostrzeżenia, no gdzie ? Wtedy trzeba było się zastanowić nad sprzedażą. Druga możliwość do wyjścia z tego papierka była podczas podskoku korekcyjnego. Od początku pisałem, że to jedynie odreagowanie i nic poza tym.
Pisząc tu na tym forum, że przeciętny kowalski bierze krótkie pozycje na PZU, po to tylko aby nie sprzedawać akcji jest hipokryzją, głupota do kwadratu. Przeciętny kowalski bowiem już w tej chwili dostaje rozwolnienia.

kolorowy wiatr 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PZU -0,58% 55,30 2025-10-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.