Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Był ktoś na walnym?

Mylisz się.
Ja dopuszczam pozytywne rozwiązanie - od dawna.
I wiązałem je z postawiem na hurt, dokapitalizowaniem rabatu i rozbudową logistyki - juz wiele miesięcy temu.
I dlatego nawet w pierwszej chwili ucieszyłem się, ze Jesionowski faktycznie postawi spólkę na nogi.
Ale kiedy po pierwszej deklaracji o niesprzedawaniu rabatu wycofał się z tego - uznałem, ze albo to nie jest własciwy człowiek na własciwym miejscu, albo ze spólka , a raczej całą GK jest gorzej niż nawet ja przypuszczam.
Bo ilu tu na forum przyjęło z bolesnym zaskoczeniem fakt, ze rabat jest zadłuzony i też wniósł o upadłość?

A więc - dopuszczam rozwiązanie, a nawet cały czas szukam przesłąnek ku temu, lecz problem w tym, ze od dawna ich nie widzę, zaś negatywnych przesłanek przybywa i bomiproblemy tylko narastają.

Kolejny raz cyrk z walnymi - jak przy poprzedniej ucieczce fundów...
Brak kasy na zatowarowanie...
Cyrk z płatnoiściami kartami w DELIKATESACH!
Zadłużenie powalające...
Brak chętnych na kupno rabatu, nieruchomości, czegokolwiek...
Gdyby tu miał wejść jakiś inwestor - ju7ż dawno byłby o tym szum i nie byłoby ze spólka tak tragicznie...

jakie tu widzisz przesłąnki na pozytywne rozwiązanie?
Przedstaw mi swój pozytywny scenariusz, a ja go po swojemu rozważe i chętnie przyznanm ci rację, jeśli będzie ku temu podstawa.

Sam widzisz, ile tu wtopionych naganiaczy pisze, jakie tu zyski maja być.
I piszą tu tak od miesięcy, jeśli nie od lat...
A rynek i czas pokazuje, ze to ja miałóem rację w ocenie spółki.
I nie o moją prymitywną satysfakcję tu chodzi, ale o racjonalna ocene spólki.

Bomi to wielka luksusowa limuzyna, której nikt nie chce utrzymywać, a jej posiadacze już nie zarabiają na niej...
Mnie teraz ciekawi: układ czy likwidacja.
IMO - to drugie. Aloe to raczej mói mi intuicja i grosza bym na to nie postawił, bo za mało wiem o bomi i o kryteriach, jakimi sąd bedzie kierował się.

Nie podobaja mi się tylko argumenty, jakimi Jesionowski straszy wierzycieli, bo to świadczy dla mnie niepozytywnie o nim i o sytuacji spółki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.