Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: bolo czytaj

Emeryt_giełdowy, przepraszam, nie miałem czasu, żeby przyjrzeć się tej drugiej spółeczce Jakubasa... Teraz tylko rzuciłem okiem i widzę, że obroty np. w piątek były tam proporcjonalnie (kapitalizacja) 50 razy mniejsze, niż te na Polnej, które były marniutkie. Czyli kiszonka na Mennicy jest do n-tej potęgi, nawet widać po aktywności na forum - ostatni wpis sprzed dwóch miesięcy... na pierwszy rzut oka - zero zainteresowania spółką... Ale może dlatego właśnie trzeba będzie się nią zainteresować - postaram się przyjrzeć jej w pierwszej połowie przyszłego tygodnia i coś skrobnę :)

Germany, nie wiem, czy pamiętasz, jakoś w sierpniu na IDM gwałtownie zaczęli ludzie wywalać akcje, co wyrysowało bardzo brzydkie świece. W przypadku kapitalizacji IDM można AT brać poważniej pod uwagę, niż w przypadku Polnej. Spadło z ok. 3 zeta do okolic 2,3 zł, po czym zaczęło odbijać - ludzi mówili, że teraz jedzie na 5 zł, czy jakoś tak. Napisałem, że uważam, że to i tak zejdzie do 2 zł, a nawet niżej, a w najgorszym scenariuszu do 1, 5-1,6, co było wtedy herezją... Potem mnie samego zmyliły te podbitki do 3 zł znów, dlatego już zacząłem wątpić w ten najgorszy sceariusz, ale przynajmniej okolice 2 zł to się cały czas prosiło, o czym pisałem kilka razy. Teraz, skoro Ty znasz mimo wszystko najlepiej temat, piszesz o takiej ewentualności (ok. 1,5 zł), to znaczy, że wyrok w zawieszeniu, który wydały tamte pamiętne czarne świece, o których to pisałem, że połamały wykres bardzo brzydko, się jednak zrealizuje. Ale też chyba na tym koniec, bez głębszych analiz, czyli rzeczywiście gdzieś na ten poziom (może bliżej 1,6, a nie dokładnie 1,5) można będzie ustawiać się po lewej i czekać, nawet, jak będzie wyreżyserowana kolejna, chwilowa podbitka z obecnych poziomów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.