Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,15 zł , zmiana od tamtej pory: 37,39%

Re: Amerykanie trawią?

Kurs może i nieźle wygląda, ale tu jest tak mało akcji w FF, że nie ma co do zachowania kursu przywiązywać na razie większej wagi. Do tej pory wolumeny obrotu były niskie, a teraz pewnie będą jeszcze niższe - Milestone jest na giełdzie od 2015 i popatrzcie, ile akcji zmieniło właściciela na poziomie np. 1- 3 zł.
W dodatku spółkę na razie analizuje nasza garstka i może trzy osoby dodatkowe na krzyż. Informacje, że spółka właśnie zaczyna sprzedaż rewolucyjnego urządzenia, nad którym pracowali najmniej 5 lat i że to urządzenie zbiera fantastyczne oceny w świecie lekarskim dotarła na razie do niewielu. Dlatego wzrostu wolumenów nie ma się co spodziewać.

Bardziej niż zachowanie kursu ciekawi mnie to, co dociera ze spółki. Tak czytam jeszcze raz zapis dyskusji podczas tej telekonferencji - spójrzcie na takie fragment.

Prezes Osser odpowiadając na pytanie analityka:

I tylko dając ci pomysł na cięcie kosztów, a my nie mamy jeszcze tych dokładnych liczb, ale otrzymamy je za około 10 dni. Pracujemy nad tym przez jakiś czas. Jeśli masz problem, igła wykracza poza przestrzeń nadtwardówkową, a teraz dotykasz membrany otaczającej kręgosłup, która utrzymuje płyn mózgowy w tym obszarze, chroniąc kręgosłup, teraz masz przebicie. Jeśli tylko dotknie tej błony, masz przebicie. Więc masz wyciek płynów mózgowych, więc masz chorobowość. Pacjent musi następnie pozostać w szpitalu przez średnio dwa dni plus, co w Stanach Zjednoczonych wynosi około 3000 USD dziennie. (...) Zgodnie z prawem, inny anestezjolog musi wykonać inne znieczulenie zewnątrzoponowe, jest to czynnik kursowy. Następnie musisz wykonać skan MRI lub CAT. To około 525 $. W grę wchodzi medycyna. Jest to bardzo istotny problem. Powodem, dla którego zdecydowaliśmy się zrobić instrument znieczulenia zewnątrzoponowego przed wszystkimi innymi możliwościami, jest to, że nie jest to jeden z milionów, ale w 4,5% przypadków. A potem toczą się sprawy sądowe, średnie rozliczenie sporu wynosi w przybliżeniu 400 000 USD za każdym razem, gdy tak się dzieje. Pacjent może mieć ciężkie migrenowe bóle głowy do sześciu tygodni, przejściowy paraliż do dwóch lat od momentu wstrzyknięcia lub stałego paraliżu. Są też inne choroby.

Tak więc wierzymy, biorąc pod uwagę badania kliniczne, które zostały - jak dotychczas, i zastrzyki podane od czasu naszego badania klinicznego, które samo w sobie okazało się ogromnym sukcesem - że udzielamy na nie odpowiedzi. Znacznie zmniejszymy zachorowalność, znacząco zredukujemy koszty dla instytucji i znacząco zmniejszymy liczbę przypadków nieprawidłowego rozliczania i ubezpieczenia nadużyć. I jesteśmy teraz w punkcie, w którym jesteśmy - pokazaliśmy wiodącym instytucjom i oceniają nasz produkt w tym momencie. Tak więc myślę, że musimy się spodziewać i myślę, że następnym ważnym wydarzeniem dla firmy, a nie kwartalnym ruchem w branży dentystycznej, jest to, że my - akcjonariusz powinniśmy szukać naszych ustaleń z innymi firmami, aby wprowadzić produkt na rynek na calym swiecie.

Czyli Osser w skrócie mówi tak do szpitali: mamy dla was urządzenie za parę tysięcy dolarów plus sprzęt jednorazowego uzytku - i to was zabezpieczy za każdym razem jak będziecie robic znieczulenie zewnątrzoponowe przed błędem i skutkami- zdrowotnymi dla pacjenta, ale i finansowymi dla was. No, 400 000 USD to nie w kij dmuchał. To chyba jest argument.

Ale mnie bardziej interesują dwie inne rzeczy:
1. "nie mamy jeszcze tych dokładnych liczb, ale otrzymamy je za około 10 dni." - mówił to w ub. środę, więc myślę że za parę dni poinformują - nie bardzo wiem, czy to bardziej wyniki badań będą, czy wynikające z tego wyliczenia oszczędności dla szpitali, ale to i to będzie bardzo interesujące. A takimi rzeczami to oni lubią się pochwalić, więc myslę, że za parę dni się dowiemy.

2." I jesteśmy teraz w punkcie, w którym jesteśmy - pokazaliśmy wiodącym instytucjom i oceniają nasz produkt w tym momencie. Tak więc myślę, że musimy się spodziewać i myślę, że następnym ważnym wydarzeniem dla firmy, a nie kwartalnym ruchem w branży dentystycznej, jest to, że my - akcjonariusz powinniśmy szukać naszych ustaleń z innymi firmami, aby wprowadzić produkt na rynek na calym swiecie."
- czyli mamy potwierdzenie tego, że mówili poważnie o tym, że nie gałąź dentystyczna realziowana przez Milestone Scientific z USA, ale nasze Compuflo epidural jest dziś prawdziwym kamieniem milowym dla firmy i chodzi teraz o "wielki deal z jakims globalnym partnerem". Obojętnie kto to będzie, sytuacja w której Milestone podpisze umowę na sprzedaż na całym świecie urządzeń, dających gwarancję, że za źle wykonane wkłucie przy znieczuleniu szpital nie zapłaci 400 tysięcy USD odszkodowania - jest niesamowita. Trudno to sobie nawet dziś wyobrazić mając firmę wartą dziś raptem parę milionów dolarów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.