adol na początku miał być projektem niekomercyjnym i robili go niejako ''przy okazji'', później zapadła decyzja, aby dać go do kin
mam nadzieję, że casus adol-a czegoś ich nauczy, nie wystarczy zrobić fajne swoje ip, ale trzeba jeszcze to wypromować, a na to potrzeba kasy, której samo platige nie ma
jednak warto aby spółka robiąca rzeczy na światowym poziomie, wyciągnęła wnioski z niepowodzeń i odcięła od pępowiny te wszystkie artystyczne, ale nie biznesowe dzieła
poza tym, ważne, że restrukturyzacja w toku: starają się ograniczyć koszty stałe- np poprzez zw wydajności pracy grafików, ograniczenie powierzchni miejsca pracy, z tym się wiąże zmiana adresu siedziby:
https://www.platige.com/pl/news/new-platige-image-s-a-address/
a, że roboty mają po pachy świadczy takie oto ogłoszenie, render wrangler, 12 godz dyżury, renderownia/farma kręci się 24 g na dobę:
https://www.platige.com/pl/careers/#render-wrangler-8767
w sumie do adola, nie dołożą, bo film trafi zapewne do vod i tv, coś też pozbiera kaski z zagranicy
kolego gościu: przekaz masz taki, jakby młot parowy w czachę by dawał, niemniej z twoją opinią o ''twardowskim'' nie mogę się zgodzić, allegro poprzez swoją bazę klientów już zadba o to, aby film stał się modny i odniósł sukces w kinach
to nie next film, ze stajni wyborczej, co to kaski poskąpił na promocję tej całkiem udanej animacji
acha, ja obejrzałem, czy ktoś jeszcze z forumowiczów?
z zasady, to nie wypowiadam się o filmach, które na własne oczy nie widziałem, oczywiście gusta też są różne i tak jak mi się podobał, tak gościowi może by się i nie spodobał, zakładam, że nie oglądał i wyciąga pochopne wnioski?
daleki jestem od wychwalania ich, czegoś mnie nauczyli, jednak obiektywnie pewne rzeczy na plus trzeba dostrzec, kiedyś może się nauczą też bardziej komunikować z rynkiem: cały czas mam na myśli ot choćby przykład ''the dust'', gdzie tylko zapowiedź podpisania listu intencyjnego z piekarą wywołała euforię, a przecież pli już od dawna ma umowę z sapkiem i jest to fakt nie do podważenia, jednak spółka nie uważa za istotne informować rynku co jak i kiedy, a przecież inwestorom jak psu buda należałaby się choćby aktualizacja sławnego bdm z netflixem...