Szanowny Kolego, co do polemicznej swady, zgadzam się J. Jeżeli chodzi o argumentacje „obok” pozwolę się z kolegą nie zgodzić.
1) zgadzam się, że każda dodatkowa kasa się przyda. W tym jednak przypadku ona nie spada z nieba i trzeba mieć odpowiedni know how ,środki, i gotowość ich wydania ,żeby o nią powalczyć, bo każdy z graczy będzie ją chciał dla siebie. Czy delko będzie w stanie tą kasę pozyskać dla siebie – ja jestem sceptyczny między innymi dlatego
link2) Ja zarząd rozliczam z konsekwentnej realizacji koncepcji, pomysłu na biznes, który realizowany jest przy pomocy profesjonalnych narzędzi i profesjonalistów którzy tym zarządzają.
4) przykład , jeden z kilkunastu które będą niezbędne aby z tanio kupionych sklepów móc stworzyć sieć - stworzenie systemu gospodarki magazynowej wraz z systemem kasowym po to aby zintegrować zakupione spółki (inaczej nie jesteś w stanie zarządzać ani polityką cenową ani datami) może kosztować do miliona , i nie mam na myśli rozwiązań SAP. Delko miało zysk na poziomie o ile dobrze pamiętam 12 milionów, tak więc nie kasa a gotowość do jej wydania będzie decydująca . I tu powrócę do poprzedniej mojej wypowiedzi dotyczącej strony sedal.pl na bezpłatnej licencji i wynagrodzenia członka zarządu jednej z podległych spółek…..
5) zadałem sobie trud i odgrzebałem dane z zeszłego roku , przygotowałem instrukcję, po jej wykonaniu, powinieneś uzyskać interesujące Cię informacje - wklej w przeglądarkę
link , wpisz numer KRS 0000398172 kliknij po prawej stronie w niebieski opis „pokaż szczegóły” przy pozycji numer 1” Roczne sprawozdanie finansowe” .W masce która Ci się pokaże kliknij na dole maski w niebieski opis „pokaż treść dokumentu” najedż kursorem na dolnym pasku przeglądarki na pliku pdf na strzałkę ^ kliknij ją, rozwinie Ci się menu, najedz kursorem na „otwórz” .Po otwarciu dokumentu przewiń do strony nr 30. Przeczytaj Notę 34.2 Przy okazji możesz sobie na pierwszej stronie zobaczyć przychody spółki a na stronie 29, nota 32.2 powie Ci ile z tego obrotu generowane jest w samej grupie.
3) … Komuś, kto wpakował w Delko 100% kasy na górce, bez timingu, bez dywersyfikacji, polecałbym bardzo dokładnie przemyśleć swój system inwestowania…..mądrego to aż miło posłuchać.
* numeracje dopasowałem do Twojej
Pozdrawiam