Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,00 zł , zmiana od tamtej pory: -75,00%
Odświeżę ten wątek, by podsumować i skomentować ostatni raport i zestawić to z tym co było tu mówione wcześniej.
Na 13 buńczucznie planowanych premier, zostały wydane zgodnie z moimi przewidywaniami całe 2. Wiadomo jakie i z jakim rezultatem, więc to szkoda komentować. Okazałem się wielkim "manipulatorem" bo mówiłem jak jest.

Ostatni raport przesuwa 5 gier na 2024 Q1, gdzie oczywiście wiarygodność tego terminu jest podobna jak rok temu.
1 gra widmo (Warlords Under Siege) znika z planu, choć prawdopodobnie nigdy tak na prawdę nie była planowana, Redar już sobie wydał ją w EA i nawet jeżeli były jakieś plany współpracy z CFG to po premierze Citizens on Mars developer nie chce mieć z CFG nic wspólnego. Po co developerowi taki wydawca, który nic nie wnosi do wydawanej gry, a zabiera tylko procent przychodów.

Pozostałe 4 gry zostały przesunięte na TBA. W tym House Flipper City, który oryginalnie był zapowiadany na 2020 Q4 i był przesuwany 7 (słownie siedem) razy. I teraz niech mi toś zagwarantuje, że taki HFC nie zostanie sprzedany innemu wydawcy za grosze, tak ja to się stało ze Stargate i Ancient Arena Chariots. Stargate też był przesuwany, przesuwany... aż został sprzedany za pietruszkę.

Oczywiście ktoś zaraz podniesie, że gry zostały przesunięte, bo teraz jest "gorący" okres i trudno się przebić w gąszczu konkurencji. No właśnie o tym mówiłem w tym wątku, że trzeba wydać gry w terminie, a nie czekać aż inni zrobią lepsze gry a nasza będzie nieświeża.
A myślicie, że w 2024 Q1 będzie mniej premier? Ze konkurencja, która wydała gry rok temu zgodnie z planem, spała przez rok i nie wyda już kolejnych gier w następnych kwartałach? W 2024 roku może być jeszcze więcej gier niż teraz. I co zrobi CFG? przesunie na 2025?
Myślicie, że Beer Factory za rok odniesie większy sukces, gdzie w między czasie wyjdą lepsze tego typu gry? Jak konkurencja wpadnie na pomysł zrobić Whiskey Factory, albo Vodka Factory?
  • 3x0 Autor: ~megafon1
  • Re: 3x0 Autor: ~nooneimportant
  • Re: 3x0 Autor: ~cvbcvb
  • Re: 3x0 Autor: ~cvbcvb
  • Re: 3x0 Autor: ~Gość
  • Re: 3x0 Autor: ~Oldboy
  • Re: 3x0 Autor: ~Borsuk
  • Re: 3x0 Autor: ~adam
  • Re: 3x0 Autor: ~Ynwestoryzgpw
  • Re: 3x0 Autor: ~Prselom
  • Re: 3x0 Autor: ~adam
  • Re: 3x0 Autor: ~Minifund
  • Re: 3x0 Autor: ~vcbcvb
  • Raport - szambo !!!!! Autor: ~tyfus
  • Re: 3x0 Autor: ~megafon1
  • Re: 3x0 Autor: ~vcbcvbvb
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty)
  • Re: 3x0 Autor: ~noone
  • Re: 3x0 Autor: ~xy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG 0,00% 2,25 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.