Aż chciałoby się odświeżyć te wątki, kiedy przy cenie 2,4 zł za akcję pisałem, że warto kupować Action. Jestem ciekaw, gdzie są teraz tamci geniusze, którzy krzyczeli o bankructwie, straconej kasie i tak dalej. Mówiłem, że to okazja życia, rozmawialiśmy o tym na forum, ta wiedza była na wyciągnięcie ręki. Każdy mógł zarobić, ale cóż, tradycyjnie zarobili nieliczni.
Redukowałem swój pakiet w ostatnich miesiącach, ale wciąż mam kilkadziesiąt tysięcy akcji ze średnią ceną poniżej 5 zł :-) Zgłosiłem dzisiaj cały pakiet do sprzedaży po 35, mam nadzieję, że nie sprzedam realnie więcej niż 20%. Z przebitką 15x - bo księgowo zejdą mi teraz akcje kupowane na największym dołku, w lutym 2020. 4 lata czekania i przebitka 15x - na razie! Tak się działa na giełdzie.
Shark, cenię twoje wpisy, są analityczne i celne. Nawiązując do nich - jestem ciekaw, co będzie po rozliczeniu teraz wezwania. Czy zacznie się odkupywanie przez tych, którzy dostaną gotówkę? Czy może sprzedawanie przez tych, którzy kupowali spekulacyjnie? Co przeważy?
A najważniejsze pytanie - dlaczego Action skupuje po 35 zł, zamiast ściągać z giełdy po 20 zł? Równie dobrze mogli zawołać wezwanie po 25 zł i pewnie uzbieraliby sporo akcji. Czy czeka nas jakiś duży news? To niewykluczone.
Btw, pozdro, Bywalec ; )