Dnia 2024-03-20 o godz. 16:01 mrcn_ napisał():
[...]
> Redukowałem swój pakiet w ostatnich miesiącach, ale wciąż mam kilkadziesiąt tysięcy akcji ze średnią ceną poniżej 5 zł :-) Zgłosiłem dzisiaj cały pakiet do sprzedaży po 35, mam nadzieję, że nie sprzedam realnie więcej niż 20%. Z przebitką 15x - bo księgowo zejdą mi teraz akcje kupowane na największym dołku, w lutym 2020. 4 lata czekania i przebitka 15x - na razie! Tak się działa na giełdzie.
Halo MCRN_, gratuluję cierpliwości. Gdy po wieloletnim długim czekaniu, doszliśmy do pierwszego 17 zł, wtedy do zostania milionerem troszkę Ci zabrakło, bo ludziska zaczęli wyprzedawać po 15, po 13 i niżej. Typowa realizacja zysków, tak jak w dzisiejszym dniu oraz techniczne badanie dołków, gdzie pojawia się wsparcie rynku - taka próba była i dziś - wzrostowa luka otwarcia po 21.40 nie została zasypana - to dobry prognostyk na przyszłość. Widać w jakich widełkach będzie konsolidacja przed kolejnym skokiem w górę. Gdybyś sprzedał 20% posiadanych akcji to z tego miliona gotówki nie będzie, więc musimy się uzbroić w dalszą cierpliwość, aż wszystkie nasze tysiące akcji będzie można spokojnie sprzedawać po >= 35 zł, tak jak wiele lat temu z Bywalcem prorokowaliśmy. A jakżeby inaczej, bo przecież 35 zł to wartość godziwa za papier ACTION. Będzie wsparcie dla 35 zł to i pewnie do 50 zł możemy dojść - przed ACTION są naprawdę dobre perspektywy. Ja w każdym bądź razie w miarę możliwości dokupuję w technicznych dołkach - to są najlepsze okazje, bo od lat trochę tu nas, spryciarzy, co "czują" papier jest i wiemy przecież, jak zwiększać nasze solidne ilości sztuk w odpowiednich momentach. Życzę Ci 2 milionów gotówki po całkowitym zamknięciu tak udanej inwestycji na naszej perełce. Pozdrawiam.