Realista - tak jak lubie twoje komentarze odnośnie spółki, tak w swojej odezwie ws combo odjechałes jak wykolejony pociąg…
Snujesz wizje i insynuacje których nie ma w jego tekście.
Nie rozumiem dlaczego cześć z Was musi się wyzywać szczególnie na nim mając odmienne zdanie?
Czy nie możemy się wzajemnie szanować mając inne poglądy?
Czy zawsze musi być napierda…lanka jednych na drugich?
Przeciez możesz mieć inne zdanie niż combo - wyraz je ale ogranicz się do tego bez obrażania innych, co Ci to daje?
Osobiście jak już wiele razy pisałem lubie poczytać różne oceny sytuacji nawet jeśli są inne od moich poglądów i z ciekawością zaczytuje się punkt widzenia combo pomimo ze może go nie do końca rozumiem lub nie potrafię zrozumieć …
Na dziś jestem pewien ze w długoterminowym trendzie warto wyskoczyć w odpowiednim momencie i wrócić pomimo ze długoterminowo patrzę na ta inwestycje.
Oczywiście zawsze zachodzi pytanie kiedy to zrobić aby przesiadka była pewna i dawała możliwość powrotu.
Teraz przyznaje taka była … wystarczylo wyjść ok 5zl i wejść przy 4zl. Można mieć wówczas 20% więcej akcji i kupić to ze spokojem bez podbijania. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze trzeba taki punkt wyczuć i to kwestia doświadczenia? Znalezienia sposobu? Itd itp
Ja tego nie zrobiłem, patrzę podobnie jak Ty długoterminowo, ale trochę mnie zastanawia podejście combo i SL …
Zatem prośba - nie obrażaj innych. Nie chcesz komentować - to nie komentuj, a jak komentujesz innych rób to tak jakbyś go spotkal na chodniku z przynajmniej względna kultura, bo jesteśmy ludźmi.
Chyba ze czujesz sie ważny w internecie, bo nikt Cię nie odnajdzie w realu … ale wtedy jesteś mały.
Co do POZ to nikt nawet Ty nie ma pewności o której i kiedy będzie raport i co w nim będzie. Wszystkie spekulacje to tyłko przeczucia. Osobiście sadze podobnie jak Ty ze raport będzie dobry lub bardzo dobry, ale nie mam pewności kiedy go wyrzuca dla ludu. To są oczywiście tylko moje przeczucia. Inna sprawa to to ze spadek z wczoraj to kwesta zaniżenia na małym obrocie celem dalszych emocji na papierze pod wpływem wczorajszej ogólnej przeceny na rynkach.
Teraz kwestia co będzie w raporcie i co dalej będzie przedstawiał zarząd POZ, bo dziwie sie, a nawet jestem zaniepokojony brakiem jakichkolwiek reakcji i komentarza ws przetargu PKP. Chyba ze jest to tez gra, aby zaniżyć kurs, po to aby moc wchodzić kolejnymi pakietami insaderow po wynikach - to tez można sprytnie zrobić - taka gierka jak ostatnio (taka śmiała hipoteza).
Dalej życzę studzenia emocji i cierpliwości.
Życzę także wzajemnego szacunku niezależnie od poglądów.
Zwyczajne przepraszam wzgl combo tez byłoby gestem na poziomie.
Pozdrawiam wszystkich w tym combo i realistę.