Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,63 zł , zmiana od tamtej pory: -69,01%

Re: 29 listopada wyniki za 3Q

@Realista

Zawsze czytając takie teksty jak pozwoliłeś sobie wyprodukować zastanawiam się wyłącznie nad jedną rzeczą:
Skąd w ludziach obecnie taka przemożna ochota na oczernianie innych, złośliwość, insynuacje, pogardę?
Nie ma zamiaru reagować na szczegóły Twojego maila.
Absurd sytuacji polega na tym, że założenie że ktoś tu manipuluje, a to ma wpływ na kurs jest tak abstrakcyjne, a tak często używane, że trąci to science-fiction.
Nie emocjonuje się. Mam świadomość że niestety taka jest konstrukcja otwartego forum gdzie każdy może każdego obrażać. Nie jest to poziom wymiany opinii który mnie interesuje. No ale rzeczywistość jest jaka jest.

Ja napiszę tylko jakie cele przyświecały mojej dotychczasowej aktywności na 2 forach bankiera, które zagrywałem. Publikowałem już taki  wpis.
1. Przedstawienie sposobu inwestowania gdzie liczy się efektywność i zabezpieczenie kapitału, a nie pisanie o tym kto co myśli o innych.
2. Zebranie materiału, który wykorzystuję w szkoleniach

Mam wrażenie że jako jeden z nielicznych poświęcam swój czas na rzeczowe przygotowanie informacji, chęć dzielenia się wiedzą. Nie mam tu potrzeby zbierania oklasków.
Mam odwagę publikowania postów gdzie zajmuje jakieś konkretne stanowisko i daje przekaz: „słuchajcie, tak zagrywam – możemy skonfrontować , ocenić to z jakiejś perspektywy, porównać”.
Niestety – co jest smutno konstatacją – zamiast prób pochylenia się merytorycznie nad treścią moich maili, otrzymuję wiadro pomyj i insynuacji.

Ale ale. Jest też dobra wiadomość dla użytkowników forum!
Jeszcze tylko dwa dni robocze męczarni z moimi wpisami. Będzie w końcu przestrzeń do publikacji profesjonalnych postów. Z dniem 30.11 kończę publikacje i znikam z tej przestrzeni na stałe. Nie chodzi o to że się obrażam. Mam co robić w życiu, a przygotowanie się do rzetelnej publikacji wpisu zajmuje jednak trochę czasu, którego mam mało. Do tego średnia to motywacja gdy odbiór jest jaki jest. Jakby to rzec – będę publikował tam gdzie jest ochota na dyskusje. Rzeczową.

Pozdrawiam wszystkich. Dobrego weekendu!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COMPREMUM -4,26% 1,12 2026-05-20 14:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.