Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  24,60 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Quo Vadis kurs Bloober Team

Witajcie. Jestem na tej spółce od 2020 roku. Wtedy kurs wynosił 20 zł. Obecnie 23 zł. Gdybym wrzucił pieniądze na obligacje czy lokatę zyskałbym przez ten okres co najmniej 30%. Trzymanie akcjii Bloober team to zatem kiepski interes. Pytanie dlaczego? Wszystko jest kwestią : 1. Zaufania do zarządu. 2. Zarabiania na wydawanych grach. Komunikacja Spółki z akcjonariatem jest zła w mojej ocenie. Nie wiemy co produkują, kiedy, jak, gdzie. Wiemy że Cronos nie spłacił się jeszcze, a duże obniżki ceny nie powodują zwiększenia popytu. Steam db pokazuje 160 k sprzedaży PC, przyrost ocen na PS 5 też niewielki. I hate this place to wtopa- nikt w to nie gra. Pytanie do dalej? Nad czym pracuje główny zespół oprócz SH1? Jakie jest wynagrodzenie za tą grę od Konami? Czy spółka spłaciła już kredyt na promocję Cronos? Uważam osobiście że gra nie jest zła - ba na pewno lepsza niż Medium i wcześniejsze pierwszoosobówki. Tylko np. z uwagi na pewne dziwne decyzje była za trudna dla dużej ilości casualowych graczy. Napiszcie w tym wątku dlaczego wierzycie w firmę, co może być booosterem jej rozwozu i wzrostu kursu. Natomiast Fakty napisz jaką widzisz czarną przyszłość firmy. Wszystkie oceny mile widziane. Ja akcji nie sprzedałem i będę je trzymał nawet jak spadną dalej. Widzę progres w grach, liczę że w końcu bloober dorobi się własnego SH, z taką jak SH2 sprzedażą a wtedy marcet kap x 3 się zdąży. Mój TP dla Bloober to 100 zł. Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BLOOBER -0,85% 23,20 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.