Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,92 zł , zmiana od tamtej pory: -0,74%

Przestrzegałem!!!

Dawno mnie tutaj nie było.
Ale wielu z Was pamięta jak przestrzegałem, że Tauron jest za drogi, że mamy szczyt - pamiętny wpis "opór 10,60 PLN nie do przejścia". Wielokrotnie byłem wyśmiewany przez Eldelearosa. Że nie mam racji, że perełka jedzie na 13, czy tam 15 PLN.
I co Eldilesos? Kto miał rację?
Miałem pisać post: Żegnamy 11 PLN - nie zdążyłem
Miałem pisać post: Żegnamy 10 PLN - nie zdążyłem
Miałem pisać post: Żegnamy 9 PLN - nie zdążyłem
No to napiszę witamy kurs 8,xx PLN na Tauronie.
Paradoksalnie wejście do Wig20 nie musi oznaczać wzrostów- wprost przeciwnie. Ktoś powie, Tauron ma zyski - i co z tego że ma? W covidzie spółki też były na plusie a spadały równo jak leci. Przypomnę, że Tauron był notowany w 2020 roku po niecałe 90 groszy!, Tak, 0,90 PLN za akcje. Teraz są one aż 10 razy droższe! Stąd m.in realizacja zysków prze grube ryby. Dodam ,że obecna sytuacja na świecie temu niestety sprzyja (Iran). Końca wojny na bliskim wschodzie nie widać!
Mógłbym napisać, żebyście sprzedali akcje, ale tego nie zrobię! Dlaczego? Bo inteligentni inwestorzy już dawno pożegnali się z Tauronem! W tym także ja. Kiedyś znowu kupię akcje Tauronu? Kiedy? Ano wtedy gdy będzie tani. Tutaj niezmiennie polecam książkę mentora Buffetta, Benjamina Grahama Inteligentny Inwestor. Z tą książką można odnieść sukces na giełdzie! Szczerze ją polecam mimo, że pierwsze wydanie było w roku 1949!
Zerknijmy na koniec na wykres Tauronu - na tygodniowym mamy świecę spadająca gwiazda (odwrócony młot).
Spadająca gwiazda (shooting star) to niedźwiedzia formacja odwrócenia trendu składająca się z jednej świecy, pojawiająca się na szczycie trendu wzrostowego. Charakteryzuje się małym korpusem u dołu i długim górnym cieniem (knotem), przypominając odwrócony młot. Sugeruje, że kupujący stracili impet, a kontrolę przejmują sprzedający, co zwiastuje spadek cen.

W dalszym ciągu zalecam ostrożność na GPW - a Eldilerosowi życzę dużo zdrowia :)
P.S. Eldileros przy jakies cenie sprzedasz tauron? 9,8,7,6,5??? Pytam z ciekawości?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TAURONPE -1,54% 8,85 2026-03-27 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.