Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,58 zł , zmiana od tamtej pory: -91,38%

Pozew zbiorowy

Nieśmiało chciałem przypomnieć , że już pisałem o pozwie zbiorowym dwa lata temu. Oczywiście jest tak że inwestowanie wiąże się ryzykiem inwestycyjnym i to nie podlega dyskusji. Jednak ryzyko inwestycyjne , a oszustwo to dwie różne sprawy. Zgłaszałem wielokrotnie na tym forum, że jest prawdopodobieństwo manipulowania raportami okresowymi. Pisałem też o tym że istnieje ogromne prawdopodobieństwa przeszacowania wartości nieruchomości należących do Redwood co w konsekwencji sprawiało wrażenie , że spółka ta ma duże zaplecze finansowe.

Jest szereg podstaw które dają moim zdaniem powody do wytoczenia powództwa przeciwko prezesowi Nowackiemu i wiceprezesowi Jankowskiemu. Obydwaj panowie posiadają majątek i co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości. Majątek ten może zaspokoić roszczenia inwestorów i można go w pierwszej kolejności na tę okoliczność zabezpieczyć. Wystarczy zwrócić się do Sądu ze stosownym wnioskiem. Chcę też przypomnieć że spółka Redwoood Ukraina została sprzedana , a jako jedyna przynosiła zyski. W moim przekonaniu mogło dojść do wyprowadzenia majątku Redwood , ponieważ sprzedaż mogła się odbyć fikcyjnie na tak zwanego "słupa". Wszystko wskazuje że tak właśnie zrobiono. Na podstawie przedstawionych faktów podpowiadam, że nadal istnieje możliwość pozwu zbiorowego i odzyskania utraconych środków wraz z odszkodowaniem z tytułu utraconych korzyści. Przemyślcie sprawę , bo uważam że to ostatni dzwonek.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REDWOOD -15,25% 0,05 2019-04-30 11:15:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.