Forum Giełda +Dodaj wątek

Powrót Króla

Mam nadzieję, że Was wkurzył ten tytuł, ale cóż króla nie ma to panuje bezkrólewie.
Poczytałem sobie Wasze posty i co ? i nic, próżne moje gadanie a raczej pisanie. Jak grochem o ścianę < słabiutkie obroty na Netii> no to ja się pytam jakie mają być skoro jest to konsolidacja przed wzrostem. Cieszcie się , że słabiutkie, bo to jednoznacznie potwierdza, że podaż się cofa i każdy dzień może przynieść przebicie i jazdę do góry.
Wszyscy oczekują ze spółki dobrych wiadomości i to widać jak na dłoni, widać po wykresie.
Nic merytorycznego, na czym się tu można oprzeć na przeczuciach ?
Przeczucia , czy też inne stany świadomości może są w życiu potrzebne, ale nie podczas gry na giełdzie.
Napiszę kilka słów jak widzę najbliższe trzy tygodnie, tylko proszę bez nieodpowiednich komentarzy. Można się ze mną nie zgadzać ,ale można to też wyrazić w sposób kulturalny, najlepiej poparty jakimiś konkretnymi danymi. Zawsze mogę zostać na księżycu i trzepać dalej kasę na GPW jak to robiłem dotychczas, ale już bez Was.
Teraz trochę konkretów a nie lania wody
Razem z Gannem doszliśmy do tego, że najbliższy poważny opór czasowy wystapi około 21 kwietnia plus minus dwa dni. Tam powstanie najważniejszy jak dotychczas opór, choć będzie to wyłącznie opór lokalny, jednak korekta po nim może być znaczna. Fibonacci doradza uważne sledzenie wykresu godzinowego podczas pokonywania następujących stref. 3,12 obecnie a potem 3,20 3,38 3,60 3,81 i wreszcie najważniejsza strefa 4,18 - 4,27 , gdzie jak widać na wykresie spadająca gwiazda zatrzyma wzrosty. Jak będzie dalej nie wiem. Zastanowię się jak sprawdzą się moje założenia. Być może mamy do czynienia z formacją głowy i ramion z jej obecnym stanem
czyli powrotem od najniższego miejsca przy 1,90 do lini szyi.
Nie bedę tu przytaczać na jakiej podstawie doszedłem do moich wniosków, bo to bite trzy kartki obliczeń matematycznych i sprawdzania różnych koncepcji. Już tu mi nie jeden obiecywał, że tym razem jak się sprawdzi co pisałem poprzednio to zaraz się weźmie do nauki. Szukam partnera na tym forum, z którym mógłbym podyskutować poważnie i doczekać się nie mogę, a jak mnie tu nie ma jakis czas, to ponuro się robi jak w rodzinnym grobowcu.
Tak więc obie nogi do podłogi, łapy poprzyklejać do blatu stołu, żeby nie zawędrowały na klawiaturę laptopa, bo potem tylko głupoty mogą do głowy przyjść i wystuka się jakieś zlecenie sprzedaży, i żal d...... ściska jak kurs poszybuje do góry.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.