Po kilkusesyjnych delikatnych spadkach walorów Armatury, wydaje mi się, że potencjał spadkowy został wyczerpany. Należy zauważyć kilka istotnych spraw. Po pierwsze kolejne sesje spadkowe odbywały się przy znacznie malejących obrotach, po drugie - spadki nie zaburzyły w żaden sposób mocnego trendu wzrostowego akcji Armatury, a po trzecie - spółka ogłosiła znakomite wyniki finansowe. Nie ukrywam, że gdy kurs obniżył się do ceny 3 złotych przypuszczałem, iż poziom ten będzie stanowił niezłe wsparcie dla dalszych wzrostów. Nie udało się - kurs spadł o 10 groszy, lecz nie jest to oczywiście tragedia, ponieważ chętnych do sprzedaży pomiędzy 2,9 a 3,0 złotych było bardzo niewielu. Szczególnie obroty wręcz zamierały przy kursie około 2,9. Myślę, że przychodzi już pora na odbicie w górę. Trudno było nawet dobrać jakąś większą ilość akcji przy takim kursie. Można mieć nadzieję, że przy pierwszym choćby niewielkim ataku popytu, kurs akcji Armatury poszybuje do góry, podaż jest naprawdę ograniczona.
Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam wszystkich aktualnych i przyszłych akcjonariuszy.