Przeanalizowałem w tym roku możliwości IT głównie na rynku krajowym i dobrze zrobiłem iż wyszedłem w 100% Uważam że obroty w tym roku będą na znacznie niższym poziomie niż w zeszłym. Nasycenie rynku krajowego pomimo programu 500+ jest znaczące. Brak nowości, brak potrzeby wymiany sprzętu powoduje kiszonkę magazynów. Action sprzedaje na potęgę zaniżając ceny i oferując 90 dni terminu płatności byle generować obrót, Also rozpycha się na rynku mając silną pozycję zagraniczną na czym pozostali tracą. Pomimo tego iż jestem z branży i może co niektórzy z Was mnie kojarzą na tym forum widzę cały sektor IT w bardzo trudnej sytuacji. Większość cen dyktują producenci dając dystrybutorom groszowe marże traktując ich jako bufor bezpieczeństwa między sobą a przed ostatnim w łańcuszku sklepom itp Szkoda że tak to się potoczyło bo w wielu krajach branża IT ma się bardzo dobrze natomiast u nas totalna erozja marż zrobiła swoje. Nie naganiam ani na zakup ani na sprzedaż waloru tylko chętnie merytorycznie podyskutuję jeśli jest na tym forum obecnie taka osoba.