Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,88 zł , zmiana od tamtej pory: -94,32%

KNF było informowane o podejrzeniu malwersacji już latem 2014 roku

Przygotowując się do spekulacyjnego wejścia na tę minę (MSX) w weekend sporo pogrzebałem na forach MSX w internecie i na portalu ONET i znalazłem taki wpis, cytuję:
(Wpis jest z sierpnia 2014 roku. Skoro KNF otrzymywało takie informacje od rozgoryczonych inwestorów, to dlaczego proceder trwał tak długo?)

"Piszę do Państwa gdyż jestem akcjonariuszem spółki MSX RESOURCES S.A. i zaniepokojony jestem informacjami pojawiającymi się przynajmniej od początku 2014 roku, na portalu bankier.pl. Od przynajmniej stycznia pojawiają się na forum ludzie, którzy WPROST donoszą nam, że zarząd spółki dopuszczał się malwersacji i przyczynił się do bardzo poważnych strat finansowych spółki. Jako akcjonariusz tej spółki czuję się bardzo zaniepokojony, gdyż po takich informacjach na forum kurs akcji dramatycznie spada a moje pieniądze zainwestowane w ten walor topnieją. Wiosną pisałem w tej sprawie mail do spółki, ale nie otrzymałem odpowiedzi.

Mam podejrzenie wyprowadzenia 134mln złotych ze spółki giełdowej, albo cynicznego rozsiewani plotek, aby wywołać panikę wśród drobnych akcjonariuszy a tym samym wpłynąć na kurs akcji MSX RESOURCES S.A. Informacje na podstawie których są wyciągnąłem wnioski:

Autor: ~22 [80.52.245.*] 2014-08-26 15:28

134mln złotych wyprowadzono ze spółki, a ty się dziwisz czemu kurs opada, ogarnij się trochę

źródło: https://www.bankier.pl 
(W załączniku zamieściłem zrzut tej strony)

Na powyższym forum jak również na forum tej spółki na portalu Onet.pl znajdziecie Państwo znacznie więcej oskarżeń pod adresem zarządu, które jeżeli są tylko w części prawdą, świadczą o gigantycznym przestępstwie finansowym. Jeżeli sa nieprawdziwe to mamy do czynienia ze zorganizowaną akcją grupy przestępczej, zainteresowanej sterowaniem kursu tej spółki.

Mam podstawy aby wierzyć w te informacje, ponieważ ludzie piszący je, ostrzegają nas już ponad pół roku a jak powszechnie wiadomo wprowadzanie akcjonariuszy w błąd, poprzez rozsiewanie fałszywych plotek w publicznych mediach zagrożone jest bardzo poważnymi konsekwencjami, więc nie przypuszczam, że ktokolwiek odważyłby się taką działalność na forum. Forum Bankiera czyta regularnie wielu akcjonariuszy a po ich reakcji i zachowaniu kursu widzę, że boją się, iż stracili znaczną część kapitału.

Przestępstwo nastąpiło NA PEWNO, ponieważ wyprowadzenie z firmy 134 mln zł jest poważnym zarzutem, ale jeżeli to tylko plotki mające na celu wywołanie paniki to również mamy do czynienia z poważnym przestępstwem szczególne, iż możemy mieć do czynienia z tzw "spółdzielnią", czyli mówiąc wprost z grupą przestępczą wpływającą na kurs akcji i spekulującą na akcjach tej spółki.

Moim zdaniem sprawa jest bardzo poważna, więc uprzejmie proszę aby Wasza instytucja szybko zaczęła działać w tej sprawie.

Z poważaniem..."

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MSXRESOUR 25,00% 0,05 2016-03-31 15:28:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.