Forum Giełda +Dodaj wątek

KANCELARIA PRAWNA W WARSZAWIE ! PROOZYCJA.

Rozwmawiałem godzine temu z prawniczką z jednej w warszawskich kancelarii. Znaja temat CEDC, zajmowali sie sprawami społek giełdowych. Prawniczka konsultowała sie już z jednym z dawnych klientów, ktory tez umoczył na CEDC. Jej propozycja jest taka: zebrac się (grupa kilkunastu, kilkudziesieciu osób, które sa na tyle umoczone w CEDC, że sa w stanie wydac po kilkaset złotyc na ich konsultacje, porady i generalnie wzięcie tej sprawy), spotkać sie z nią w tym wiekszym gronie i obgadac proponowana strategie gry. Ma koleżanke prawniczkę z USA, obie poczytały kwity CEDC i uwazają, że mozna i warto powalczyć. ja bym w to wszedł, ale nie mam jednak czasu ani ochoty koordynować zbieranie grupy. Podkresliła wyraźnie, że przy grupie dużej, ale nie za wielkiej, te kilkaset zł od głowy by wypadło. Śledzi sprawy spółki, nie jest w stanie w ciągu tygodnia przeczytac całej dokumentacji, bo - jak sam sprawdzałem - całość kwitow udostepnionych sądowi w Delaware to było prawie 90.000 stron. Ale te około 1000 stron najwazniejszych papierów to pestka. podobnie jak ja, uważa, ze te wszystkie ostrożne , asekuracyjne wręcz sformułowania w kwitach CEDC, w rodzaju "nalezy liczyc się z tym, że...", "nie można wykluczyć...", "sądzimy, że..." itd, świadczą o tym, że CEDC i Tariko nie śa w stanie przewidziec, co Polska, ogólnie rowumiana, jest w tej sprawie zadziałać. Tu znowu temat odmiennych uregulowac w USA i polskiego prawa...

Może ktoś zaproponuje rozsadna formułe kontaktu w celu zebrania w miare silnej i licznej grupy. IOczywiście bez sensu chyba jest zgłaszanie sie osób, które umoczyły po np. 5 tys. zł.

JERRY

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.