Jestem spekulantem ktore swoje wnioski opiera na szeroko pojetej ale jednak ogolnie znanej analizie technicznej plus kilka dodatkow o ktorych mozna sie dowiedziec z kilku ksiazek ktore bez najmniejszego problemu mozna zdobyc w ksiegarni. Na dziesiatki ksiazek ktore przeczytalem do tej pory moge z czystym sumieniem powiedziec ze trzy sa warte przeczytania.
Trend o ktorym pisze to kierunek ktory w kazdej chwili moze sie zmienic ale daje ci 100% poewnosc ze w chwili jego zmiany kilka z oscylatorow ktore stosuje napewno dadza sygnal jego zmiany. ADX to tylko jeden z wielu wskaznikow ktore stosuje - jest to jednak oscylator kierunku trendu - do okreslania mozliwosci zmiany kierunku sluza inne wyprzedzajace np. momentum.
Narzie takich sygnalow nie ma tak wiec na 90% jestesmy w trendzie spadkowym lub tzw. korekcie ostatnie wzrostu ktory wyniosl 80% a to sporo jak na spolke o tej plynnosci - no wlasnie plynnosc spekuluje sie na spolkach o plynnosci powyzej 100 k akcji na sesje a taka takiej nie posiada - ostatni wolumen to 7606 akcji a srednia z 30 dni to 11670 a to jakos nie wzbudza mojego zachwytu. Jest jednak male ale ostatnio tak wolumen zachowywal sie tuz przed wybiciem.
Pozdrawiam
Nie daje prywatnych korepetycji nie mam takich zdolnosci i nie mam do tego cierpliwosci.