Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  30,15 zł , zmiana od tamtej pory: 53,23%

Czego nie widzę?

Nie będę opisywać całej tezy co do tej spółki bo za długo by to zajęło ale może czegoś naprawdę nie widzę.
A więc tak:
- gorsze wyniki za 1 q 2024 wynikają ze zwiększonych kosztów działalności oraz z kosztów odpalenia nowego projektu SKD plus in general koszty zarządu
- Największy cash out jeszcze przed spółką pod względem otrzymania sucess fee z prawie 47k spraw
- Sprawy wciąż dochodzą tak kiedyś się skończą ale wszystko kiedyś się skończy
- Spółka jest wyceniana jak karp w lidlu jeśli nie taniej
- Dzieli się zyskiem z akcjonariuszami
- Na chacie inwetorskim prezes praktycznie mówi, że też nie wie z czego wynika tak niska wycena
- Jeśli założymy najgorszy z najgorszych scenariuszów to spółka z samej 1 i 2 instacji oraz success fee zarobi 2x-3x swoją kapitalizacje po tych spadkach i będzie to rozłożone przez parę lat
- W ugodach nawet prezes widzi szansę ponieważ tak musieliby zejść z kwoty bo na tym polega ugoda ale znacznie przyśpieszyło by to rozwiązywanie spraw
- Jeśli SKD okaże się sukcesem co wygląda na bardzo możliwe to jest to kolejna kura co składa złote jajka
- Odszkodowania od pojazdów jako dodatek za free

Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi czego ja nie widzę bo wypowiedzi typu 14 za akcje bo kreski mi tak na wykresie mówią uważam za trochę smieszne. Nie wiem czy zadziałał tu efekt guru co wyszedł jak Paweł malik ale może on widzi coś czego ja nie dostrzegam. Pozdrawiam serdecznie :)

Dla zainteresowanych średnia 40,09 za akcje i myślę o dokupieniu pozycji

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VOTUM -0,10% 47,95 2026-01-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.