Forum Giełda +Dodaj wątek

Cena ZWG a Falenta

Nie chcę czarno-wróżyć, ale akcje spółek gdzie "udzielał" się Falenta pewnie pojada ostro w dół.

Dziś jest odreagowanie wczorajszych mocnych spadków na ZWG, ale każdy rozsądnie myślący inwestor pewnie zdaje sobie sprawę z tego, że to układy Falenty pozwalały na dotychczasowe kontrakty i marże.

Falenta poszedł (nie wiedzieć dlaczego) mocno po bandzie. Nie wiem czy myślał, że chłopaki z którymi zadarł są aż tak słabi?

Tak czy inaczej myślę, że składy węgla mu pozamiatają, a rykoszetem tej całej afery będą mocne przeceny spółek w których coś znaczył.

Pamiętajmy jak łatwo udało się sfinansować przejęcia ZWG.

Nic nie bierze się z przypadku. Teraz może być reakcja odwrotna.

Przyglądam się spadkom ZWG od pewnego czasu (nie rozumiałem ich przyczyny) i cieszę się, że nie wszedłem parę dni temu, bo cena już była ciekawa.

Teraz jednak trzeba na nowo zastanowić się jaki kurs jest tu właściwy, bo zagrożenie jest niemałe.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.