Spółka nawet nie klasyfikuje się do ratingu Altmana , z powodu naruszenia warunków umów kredytowych , utraty płynności i zaprzestaniu działalności operacyjnej jej rating został zawieszony.
A oto dane ze strony STOCKWATCH
Analiza fundamentalna wskaźniki aktualne
Podsumowanie wyników finansowych z ostatniego raportu
Przychody kwartalne 1,49 mln zł, spadek o 94,8% kw/kw Stan gotówki w kasie 0,58 mln zł, wzrost o 18,9%
Przychody z 12 miesięcy 15 mln zł, spadek o 63,6% kw/kw Zaciągnięte kredyty 124,56 mln zł, spadek o 10,1%
Zysk netto kwartalny -57,98 mln zł, spadek o 3924,7% kw/kw Wskaźnik ogólnego zadłużenia 74% , wzrost o 14,77 pkt.
Zysk netto z 12 miesięcy -138 mln zł, spadek o 75,4% kw/kw
Czy widział ktoś żeby kopalnia z zasobami iluś tam letnimi upadła , nie ???
To napatrzcie się he he he he .......................
Czy ktoś z Was w ogóle myśli że ktoś tam na dole pracuje ??? A zakłady , dokładnie 4 do odzysku węgla he he he he...............też powstały
Z nie ukrywaną satysfakcją obserwuje powolną agonię spółki której taką przyszłość przewidziałem ponad dwa lata temu , gdzie AT , AF , wykresy , wykresiki przegrały ze zdrowym rozsądkiem , dlatego zupełnie nie mogę zrozumieć ludzi którzy tą padlinę jeszcze kupują , w jakim celu lubią brać w ..............???
No chyba żebym został na papierze z Wami , gołodupcami , co nie Bronek ???
Wyłaż z tej nory na Islandii i pochwal się jak to mądrze doradzałeś ....albo BLUEBLACK ten to był guru........................he he he he pajac do potęgi ........ i sporo innych nicków też można by tu było postawić pod ścianą ........ to tak dla przypomnienia staremu akcjonariatowi że ......... pycha jest początkiem klęski , że czasami warto zdjąć różowe okulary , i nie zacietrzewiać się do bólu.......
Wywalałem 9,30 SGR dziś 0,68 pln ..........
Pamiętacie zeena , przybrał trochę złą taktykę zachęcał a sam upłynnił walora , lecz też tłumaczył że to najlepszy moment do wyjścia......
Tak więc jesteśmy świadkami ustanowień historycznych minimum z sesji na sesje czarnej perły ......he he he he he
Pozdrawiam .................hejek