Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 939,00 zł , zmiana od tamtej pory: 53,53%

@artimar : Dzięki za wykład. "Mam tak samo jak ty" - 4 tys m. kw trawn

trawnika, a nawet 10 razy więcej, ale to już nie mój problem.
Miałem kosiarką - Hondę 4,5 KM po 5 latach padła. Mam kosę spalinową bo mam rowy oraz podmokły teren przy stawie.
Różnica polega na tym, że ja mam czas i mogę codziennie chodzić i kosić, ale już nie mam zdrowia, aby chodzić, więc stwierdziłem, że lepiej sobie pojeździć. 
Ponieważ kosiarka Honda kosztowała ponad 4 tys. zł., a traktorki - kosiarki kosztują (takie mniejsze) kosztują mniej więcej (5-6 tys. zł.) to lepiej kupić traktorek np. MTD lub Husqvarna. Taki sprytne z koszem, aby dwa razy nie robić.
Też mam dylemat. Kupić traktorek dobrych firm, które wymieniłeś za cenę ok. 10-12 tys. oraz dokupić np. pług wirnikowy co by odśnieżać w zimę 500 m drogi dojazdowej oraz 2.000 tys. m placu, czy pozostać tylko na koszeniu. 
Mój dylemat polega na tym, że do najbliższego serwisu mam ponad 20 km. 
A ze mnie d.......... nie mechanik. 
Jutro na początek odwiozę po 4 latach pracy, małą glebogryzarkę Stiga do remontu co by mi maliny nie zarosły borówki amerykańskiej.

Chyba już czas zaznaczyć na ZIELONO tygodniowy wzrost na WIGOMETRZE. 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.