W zwiazku z planem emisji akcji Energa, ktora ma za zadanie zniszczyc akcjonariuszy mniejszosciowych. Najgorsze ze robi to Spolka Skarbu Państwa, ta od ktorej oczekuje sie niezwyklej transparetnosci... W calej historii GPW jest to najwiejszy szwindel jaki mial miejsce z jego udziałem. Niestety, ale nasza GPW straci na tym. Ja jako mlody inwestor, ktory kupil swoje akcje Energa za pierwsze zarobione pieniadze czyje sie potraktowany przez tych Panow jak zwykla szmata, ktora nic nie znaczy. Uwazam ze wymiernym obrazem braku szacunku dla nas ze strony Orlenu byl fakt ze podczas strajku przed ich zarzadem zostaly zamkniete toalety. Pragne przypomniec ze ludzie marzli wtedy w bardzo niskiej temperaturze. Jako osoba wiery mam nadzieje ze Pan Bog nierychliwy, ale sprawiedliwy. Odnosnie moich przemyslen mam juzv tak ogromna niechec do tych ludzi ze moga odebrac mi moje akcje tylko sila, ale dobrowolnie nie oddam ich nigdy z takim podejsciem. Zadne zastraszanie z ich strony mnie juz nie zlamie, po tym co doswiadczylem przez ostatnie lata. To co robi, robil z nami Orlen nie powstydzilby sie sam Łukaszenko. Gdyby faktycznie Orlen mial czyste sumienie to najpierw zakonczylby sprawie z nami, a dopiero pozniej zrobilby dodruk akcji...