• Re: EVENTUS Autor: www.jaskolski.eu [83.20.136.*]
    Próbowałem przebrnąć przez ten wątek i poległem na 5 stronie Teraz jest chyba 9 przeskoczyłem na ostatnią bo nie chce mi się czytać przepychanek przedstawicieli różnych firm podszywającymi się pod klientów. Podziwiam tego gościa o nicku bill (chłopie jakbyś energię którą zmarnowałeś wypisując głupoty na tym forum poświęcił na zarabianie pieniędzy to byś był bogatym człowiekiem.) Mieszkałem za granicą 4 lata i nauczyłem się wiele o Polsce w tym czasie. Taka perspektywa niejednemu by się przydała. Żółć i marnowanie czasu na narzekanie zamiast pozytywne myślenie. To najbardziej widać w internecie. A tylko taki kontakt miałem z ojczyzną. Masy frustratów i malkontentów wyładowuje swoje niezadowolenie na innych, opluwa i obraża wszystkich którzy mają inne zdanie.
    W 1999 roku pisałem pracę magisterską o nowym systemie emerytalnym tym który funkcjonuje teraz (I filar ZUS II OFE i III filar prywatne ubezpieczenia). Już w założeniach tej reformy było iż trzeba będzie odkładać pieniądze dla siebie w III filarze, w prywatnych emeryturach. Fakt faktem że fala agentów na początku wieku ruszyła w Polskę z ubezpieczaniami na życie i sprzedawali to jako emerytury. Tysiące ludzi czuło się oszukanych, bo to nie wina tych produktów, ale cwaniaczkowatych agentów którzy mówili ludziom dokładnie to co klienci chcieli usłyszeć. Niektórzy z was piszą o życiówce jak o III filarze a EVENTUSA stawia ponadtym to błąd EVENTUS to też III filar. Tak jak produkty Compensy i Aegona, i wszystkie inne formy oszczędzania emerytalnego(właśnie życiówki III filarem bym nie nazwał). Problem w tym iż mimo iż wśród ludzi świadomych wiedza o konieczności oszczędzania jest powszechna. Całe masy Polaków nie planuje swojej przyszłości na dłużej niż 2 tygodnie. I taka jest polska. Może niektórzy nie mogą się martwić o daleką przyszłość, bo mają problemy z ogarnięciem żeczywistości. To mentalność naszych rodaków trzeba zmieniać. Aby potrafili planować swoją przyszłość. Przydało by się aby rząd stworzył dogodne waruki do rozwoju państwa ponad podziałami.
    Nieważna w jakiej firmie ubezpieczeniowej LUDZIE MUSIMY ODKŁADAĆ PIENIĄDZE bo z ZUS'u i OFE dostaniecie30-40% SWOICH DZISIEJSZYCH WYNAGRODZEŃ. Zaproście przedstawicieli kilku firm aby mieć porównanie. Agenci przestańcie się opluwać. Szkoda czasu przekonujcie klientów w domu u klienta. Opluwając się nawzajem szkodzicie całej branży ubezpieczeniowej, burzycie zaufanie klientów do całego systemu, do kapitalizmu. A mimo, iż nie jest to system idealny to najlepszy jaki dotychczas wymyślono. Działacie na szkodę samych klientów, bo odbieracie im szansę na rzetelną informację.
    do andi stopa zwrotu na przestrzeni kilku ostatnich lat kreci sie wokół 6%. lekko niżej i lekko wyżej dla EVENTUSA Clasic dla Plus to sprawa indywidualna. Niedługo dowiem się więcej o produktach konkurencyjnych aby mieć pełny obraz przed podjęciem decyzji, w jaki program emerytalny włożyć swoje pieniądze. Ale argumentu o wielkości i stabilności Munich re nie przebije żadna konkurencja. Ale jak sprawdzę to się odezwę.
    Teksty o turystach z Niemiec wydają się wyświechtane ale fakt jest faktem Niemcy potrafią oszczędzać, a my tylko o furach myślimy a o przyszłości w ostatniej kolejności. Ale to taka polska przywara już od wieków zamiast wspólnie budować to tylko swary nam w głowach. (patrz liberum veto) i inne takie.
  • Re: EVENTUS Autor: www.jaskolski.eu [83.20.136.*]
    Narobiłem trochę błędów ortograficznych za co przepraszam i trochę przecinków pozjadałem.
    Pozdrawiam wszystkich
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacekn [89.74.185.*]
    Ludzie wy naprawdę jesteście świetni! Pytać się na forum o eventusa!!! Idźcie z tym do specjalisty!!!!!!!!!!!!

Przecież to forum przedstawicieli HMI i ich konkurencji!!! Opluwających się nawzajem! Źle świadczy o tych którzy opluwają! Jeżeli robią to przedstawiciele HMI to wstyd mi za was!

Jeżeli pójdziecie do naprawdę dobrego agenta HMI który dobrze zna produkt i zagrożenia jakie on ubezpiecza i skonfrontujecie to z dobrym finansistą który jest przynajmniej 10 lat w branży to się przekonacie jak dobre jest to ubezpieczenie. I potwierdzi wam to finansista!

Ktoś tu wyliczał 4% stałej stopy zwrotu z kapitału??? To może teraz ale na pewno nie za 30 lat. Nikt nie pamięta że jeszcze niedawno było 1,5% , 2% na lokacie i to wróci a Eventus ma gwarantowaną stopę zwrotu 2,75. A ta gwarancja jest tylko zabezpieczeniem dla klienta że na pewno nie straci a na pewno zyska! Na całym zachodzie jeżeli przyjrzycie się ofertom banków to teraz w kryzysie dają 3% bo potrzebują pieniędzy od klientów a jeszcze niedawno dawali 0,5% 1% góra 1,5%!!!

Oczywiście początkujący agent może nie znać wszystkich argumentów ale to tylko kwestia nie douczonego agenta a nie złego produktu. W innych firmach jest podobnie tylko agenci jeszcze gorzej znają swoje produkty! Pamiętajcie też że jest to mimo wszystko ubezpieczenie które zabezpiecza przede wszystkim ryzyko długowieczności a według wszystkich statystyk żyjemy coraz dłużej.

Gwarancja polega tu na tym że choćby nie wiadomo jaka dekoniunktura była na rynku mamy zagwarantowane pieniądze do końca życia!!! Ktoś tu wyliczał że po 80 pieniądze przepadają? Rozumiem że ten pan zamierza się poddać eutanazji tak? A co będzie jeżeli pan po 80 dostanie Alchaimera i pojawi się "wnuczek" który będzie chciał pożyczyć pieniądze od dziadka! Jest to gwarancja że nigdy tych pieniędzy nie roztrwonimy i do końca życia nam one będą wypłacane.

Jest to Ubezpieczenie przed nami samymi!!!

Jestem Agentem HMI sprzedaje ubezpieczenie EVENTUS (JEST TO UBEZPIECZENIE RENTIERSKIE)
    Jeżeli drogi czytelniku masz wątpliwości to ja ci je rozwieję. I będę obiektywny!
    Pozdrawiam
    Jacek72@o2.pl

• Re: EVENTUS Autor: ~Jacek HMI [89.74.185.*]
    i jeszcze raz ja
    Pewien makler giełdowy zapytany przeze mnie dlaczego sobie to kupił? Odpowiedział:

Wiesz Jacek! Ja na giełdzie zarabiam więcej i być może będzie to dodatkowy pieniądz który będzie dla moich wnuków na lody! Ale jeżeli przez przypadek noga mi się powinie i stracę wszystko to mam pewność którą daje mi Eventus!

Takie zdanie przekonuje mnie że robię coś dobrego i ludzie których spotykam na swojej drodze którzy stają się moimi klientami kiedyś mi za to podziękują!!!

A wszystkich domorosłych Matematyków wyliczających procent składany pozdrawiam serdecznie :-). Pamiętajcie jednak że życie to nie matematyka. I gdyby wszystko było takie proste to świat byłby pełen milionerów! A przecież nie jest co???

Acha i jeszcze ktoś tu napisał że Niemcy są bogaci to mogą oszczędzać???
    Niemcy są bogaci bo oszczędzali!!!!!!!!!!!!!! A my Polacy będziemy biedni dalej jeżeli wreszcie nie zaczniemy!!!

Pozdrawiam wszystkich niepewnych swoich wyborów ale myślcie też sami i sami podejmujcie decyzje!!!

Jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~Zainteresowany [85.89.170.*]
    A powiedz mi co o tym sądzisz, proszę....
    Piszesz, że Eventus jest ubezpieczeniem od samego siebie, że są gwarancje dożywotniej wypłaty renty, że żyjemy coraz dłużej.............
    A skoro tak, to nie jest realnym, ze wkrótce na rynku pojawią sie ciekawsze rozwiązania i klienci nie będą zainteresowani rozwiązaniami typu Eventus i nie będzie nowej sprzedaży a my zyjemy coraz dłużej ........ i skąd te środki będą się brały na nasze emerytury???
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [90.156.61.*]
    Prawda jest taka że nie ma lepszego rozwiązania niż regularne oszczędzanie. My polacy mamy tendencję do kombinowania! Na przykład rozmawiałem niedawno z człowiekiem na ten temat i powiedział mi że on by wolał jednorazowo wpłacić milion i żeby mu wyliczyć ile będzie miał emerytury muszę dodać że był to 35 latek który nie zdążył jeszcze uzbierać ani grosza i był u mnie na rozmowie o pracę! Jesteśmy narodem mającym rozwiązania na wszystko! Ale na kapitał na starość nie da się zakombinować i to nas wkurza. Bo nie lubimy trudnych rozwiązań! Oczywiście mogą się pojawić nowe rozwiązania ale pomyśl logicznie jeżeli to rozwiązanie przygotowane jest na dzisiejszą długość życia a długość życia się wydłuża to jakie jest prawdopodobieństwo że rozwiązania będą bardziej rygorystyczne dla klienta i przez to mniej atrakcyjne. Produkty ubezpieczeniowe opierają się na prawdopodobieństwie więc jeżeli średnia długość życia się wydłuża to rozwiązania napewno będą jedynie gorsze. Mogę to z całą pewnością stwierdzić bo tak się dzieje na przykładzie tylko naszego programu. Rok temu GUS opublikował nowe tabele długości życia (długość życia się wydłużyła) I od razu gwarancje poszły w dół. I tak się dzieje od lat! Wszystkie wskaźniki na to wskazują więc nowe rozwiązania będą tylko gorsze.
    Możesz pomyśleć że lepiej odkładać w banku w związku z tym, ale to by była błędna interpretacja tych faktów, zapytasz dlaczego! No to w punktach:
    1. Przewidywana stopa zwrotu w banku jak i firmie ubezpieczeniowej będzie podobna
    2. Jeżeli przyjmiemy takie założenie to w firmie ubezp jest zwolnienie z podatku belki więc jesteś 19% podatku do przodu!
    3. Jest olbrzymie prawdopodobieństwo że będą ulgi podatkowe w programach emerytalnych więc następny zysk!
    4. Jeżeli średnia długość życia się wydłuża to zastanów się jak duży musi być kapitał na starość żeby godnie żyć? Bo jeżeli się tobie to przytrafi i pożyjesz 30 lat na emeryturze to sobie policz tylko po 1000 zł miesięcznie(możesz te 30 lat ewidentnie wykluczyć? a jak będzie więcej?)
    5. Bank ci nie da gwarancji dożywotnich wypłat, udziału w zysku itp
    6. Na tym forum ktoś założył że jak odłoży na koncie jakąś tam kwotę i złoży ją na lokacie np 4% to będzie żył z odsetek! Ale to znów jest kombinacja! Bo skąd założenie 4% na lokacie? a jak będzie 1%(W tych okolicach ma już dziś europa zachodnia) to znaczy że będziemy uszczuplać nasz kapitał żeby godnie żyć więc jest też prawdopodobieństwo że możemy ten kapitał przejeść i co dalej?
    7. Oczywiście sam zdecydujesz jaką formę oszczędzania przyjmiesz! Ale pomyśl jakie gwarancje daje EVENTUS i zastanów czy są one dla ciebie istotne czy nie?

Pozdrawiam jeszcze raz i jak masz ochotę to napisz bezpośrednio do mnie
    jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    I jeszcze jedno!
    Pomyśl teraz w ten sposób:
    Nawet jeżeli by miał się pojawić produkt lepszy(no a co to znaczy lepszy?) Wyobraź sobie siebie jako informatyka dla którego komputer jest niezbędny do pracy ok? Wiadomo jak szybko się ceny parametry sprzętu zmieniają. No i ten informatyk nie mając narzędzia pracy czeka rok potem drugi potem trzeci na jeszcze tańszy i lepszy! Tak naprawdę najwięcej tracisz nie na tym że jeden program jest lepszy od drugiego tylko na tym że odkładasz tą decyzję w czasie!!!!
    Wszystkie formy oszczędzania są dobre i ważne żeby były one dobre dla ciebie!!!
    I rozsądny człowiek nigdy nie zostawia sobie jednego rozwiązania. A pieniądze które zamierzałeś inwestować na przyszłość powinieneś rozdzielić na różne sposoby oszczędzania żeby sobie zdywersyfikować źródło dochodu w przyszłości!

Jak masz ochotę to pisz
    Jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.210.*]
    Dnia 2009-05-19 o godz. 10:32 ~Jacekn napisał(a):
    > Ludzie wy naprawdę jesteście świetni! Pytać się na forum o
    > eventusa!!! Idźcie z tym do specjalisty!!!!!!!!!!!!
    > Przecież to forum przedstawicieli HMI i ich konkurencji!!!
    > Opluwających się nawzajem! Źle świadczy o tych którzy
    > opluwają! Jeżeli robią to przedstawiciele HMI to wstyd mi
    > za was!

Jeżeli pójdziecie do naprawdę dobrego agenta HMI
    > który dobrze zna produkt i zagrożenia jakie on ubezpiecza i
    > skonfrontujecie to z dobrym finansistą który jest
    > przynajmniej 10 lat w branży to się przekonacie jak dobre
    > jest to ubezpieczenie. I potwierdzi wam to finansista!
    > Ktoś tu wyliczał 4% stałej stopy zwrotu z kapitału??? To
    > może teraz ale na pewno nie za 30 lat. Nikt nie pamięta że
    > jeszcze niedawno było 1,5% , 2% na lokacie i to wróci a
    > Eventus ma gwarantowaną stopę zwrotu 2,75. A ta gwarancja
    > jest tylko zabezpieczeniem dla klienta że na pewno nie
    > straci a na pewno zyska! Na całym zachodzie jeżeli
    > przyjrzycie się ofertom banków to teraz w kryzysie dają 3%
    > bo potrzebują pieniędzy od klientów a jeszcze niedawno
    > dawali 0,5% 1% góra 1,5%!!!

Oczywiście początkujący agent
    > może nie znać wszystkich argumentów ale to tylko kwestia
    > nie douczonego agenta a nie złego produktu. W innych
    > firmach jest podobnie tylko agenci jeszcze gorzej znają
    > swoje produkty! Pamiętajcie też że jest to mimo wszystko
    > ubezpieczenie które zabezpiecza przede wszystkim ryzyko
    > długowieczności a według wszystkich statystyk żyjemy coraz
    > dłużej.

Gwarancja polega tu na tym że choćby nie wiadomo
    > jaka dekoniunktura była na rynku mamy zagwarantowane
    > pieniądze do końca życia!!! Ktoś tu wyliczał że po 80
    > pieniądze przepadają? Rozumiem że ten pan zamierza się
    > poddać eutanazji tak? A co będzie jeżeli pan po 80 dostanie
    > Alchaimera i pojawi się "wnuczek" który
    > będzie chciał pożyczyć pieniądze od dziadka! Jest to
    > gwarancja że nigdy tych pieniędzy nie roztrwonimy i do
    > końca życia nam one będą wypłacane.

Jest to Ubezpieczenie
    > przed nami samymi!!!

Jestem Agentem HMI sprzedaje
    > ubezpieczenie EVENTUS (JEST TO UBEZPIECZENIE RENTIERSKIE)
    > Jeżeli drogi czytelniku masz wątpliwości to ja ci je
    > rozwieję. I będę obiektywny!
    Pozdrawiam
    Jacek72@o2.pl

Koło dobrej polisy na życie to TO nawet nie leżało, więc nie nadużywaj określenia
    ubezpieczenie. Produkt emerytalny ( nie jedyny na rynku !!!) - zgoda, ale nie UBEZPIECZENIE .
    pzdr

• Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [90.156.61.*]
    Pewnie że nie leżało obok ubezpieczenia na życie i bardzo dobrze!!! Dzięki temu klient nie ponosi kosztów ubezpieczenia życia! Bo jest to ubezpieczenie rentowe!!!

Czyli z OWU: Przedmiotem ubezpieczenia jest wypłata ubezpieczonemu dożywotniej gwarantowanej renty. Plus udział w zysku!

Pozdrawiam jak chcesz oodyskutować to napisz
    Jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.210.*]
    Dnia 2009-05-21 o godz. 08:57 ~Jacek napisał(a):
    > Pewnie że nie leżało obok ubezpieczenia na życie i bardzo
    > dobrze!!! Dzięki temu klient nie ponosi kosztów
    > ubezpieczenia życia! Bo jest to ubezpieczenie rentowe!!!
    > Czyli z OWU: Przedmiotem ubezpieczenia jest wypłata
    > ubezpieczonemu dożywotniej gwarantowanej renty. Plus udział
    > w zysku!

Pozdrawiam jak chcesz oodyskutować to napisz
    > Jacek72@o2.pl

Co bardzo dobrze? Nazywa się ubezpieczeniem a nim tak naprawdę nie jest,
    więc nie widzę w tym nic dobrego!!!
    Przedmiotem ub. jest wypłata dożywotniej gwarantowanej renty OK - nic nowego, ale zapomniałeś dodać, że dopiero PO ZAKOŃCZENIU OPŁACANIA SKŁADEK- czyli po wielu, wielu latach!!!!!!!!!!
    Po drodze w razie śmierci ubezpieczonego uposażony otrzyma jedynie zwrot wpłaconych składek i to bez ich części z umów dodatkowych.
    Nazwanie więc tego ubezpieczeniem to nadal nadużycie i tyle.
    pzdr
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lp [91.102.115.*]
    Dnia 2009-05-22 o godz. 19:05 (usunięty) napisał(a):
    > (wiadomość usunięta przez moderatora)

Niestety nie zdążyłem odpowiedzieć na Twój post, bo został usunięty, ale powiem Ci,
    że z tego co zdążyłem zapamiętać to odpowiem Ci tylko, że jeżeli twierdzisz, że Eventus
    jest ubezpieczeniem rentowym to znaczy, że należy do :
    Działu I - UBEZPIECZENIA NA ŻYCIE
    Grupa 4 - Ubezpieczenia rentowe
    Nie do końca więc masz rację!!!
    OWU tego produktu i wielu wielu innych znam bardzo dobrze o to się nie musisz martwić.
    To Ty dokładniej czytaj OWU!!
    bo zgodnie z PAR.12 , pkt 1 : cyt:' Wprzypadku śmierci Ubezpieczonego w okresie ODROCZENIA, Ubezpieczyciel zobowiązany jest do wypłaty, osobie uprawnionej SUMY UBEZPIECZENIA POWIĘKSZONEJ O PRZYZNANY PRZEZ UBEZPIECZYCIELA UDZIAŁ W ZYSKU " - może więc być lub nie, bo zysku niestety zagwarantować nie możesz!!!!!
    Okres odroczenia - okres gromadzenia kapitału i trwa do ukończenia 65 r.życia
    suma ubezpieczenia - suma opłaconych składek z tytułu umowy głównej ( bez składek z umów dodatkowych)
    podsumowując : w razie śmierci ubezpieczonego wypłata świadczenia jest sumą wpłaconych składek + ewentualne zyski i kropka, interpretuj sobie to jak chcesz!!!!
    Na inne Twoje niemerytoryczne uwagi nie będę odpowiadał.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    No i oczywiście odpowiem na twoją też usuniętą odpowiedź i też nie merytoryczną!
    Jeżeli mówimy o sumie ubezpieczenia powiększoną o udział w zysku oczywiście jest tak że zysku może nie być ale jeżeli nie ma zysku to inne firmy też go nie mają tak? A czy nie jest tak że w twoim ubezpieczeniu jest tak że klient korzystając z umów dodatkowych dostaje albo sumę ubezpieczenia albo kapitał uzbierany zależnie od tego co jest większe. W EVENTUSIE jest za to w przypadku umów dodatkowych klient dostaję sumę ubezpieczenia plus cały kapitał plus zyski! OWU jest dostępne na stronie to sobie sprawdź a może pochwal się jaką to firmę i produkt reprezentujesz bo ja się tego nie wstydzę a ty jak widzę tak!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przelewaj swoich frustracji wynikających ze słabej sprzedaży na konkurencję

Jacek72@o2.pl
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lp [85.221.210.*]
    Dnia 2009-05-22 o godz. 20:23 ~Jacek napisał(a):
    > No i oczywiście odpowiem na twoją też usuniętą odpowiedź i
    > też nie merytoryczną!
    Jeżeli mówimy o sumie ubezpieczenia
    > powiększoną o udział w zysku oczywiście jest tak że zysku
    > może nie być ale jeżeli nie ma zysku to inne firmy też go
    > nie mają tak? A czy nie jest tak że w twoim ubezpieczeniu
    > jest tak że klient korzystając z umów dodatkowych dostaje
    > albo sumę ubezpieczenia albo kapitał uzbierany zależnie od
    > tego co jest większe. W EVENTUSIE jest za to w przypadku
    > umów dodatkowych klient dostaję sumę ubezpieczenia plus
    > cały kapitał plus zyski! OWU jest dostępne na stronie to
    > sobie sprawdź a może pochwal się jaką to firmę i produkt
    > reprezentujesz bo ja się tego nie wstydzę a ty jak widzę
    > tak!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przelewaj swoich frustracji
    > wynikających ze słabej sprzedaży na konkurencję
    > Jacek72@o2.pl

Ty rozpatrujesz moją anonimowość w kategoriach wstydu, a ja trzymam się zasady, że
    nie reklamuję swojej osoby, produktów czy firmy. Sprzedaję podnosząc codziennie słuchawkę i umawiając się z klientami. Może dla ciebie to za trudne, bo próbujesz w bezsensownie darmowy sposób się reklamować.
    Z dalszej części Twojej wypowiedzi widać też brak podstawowej wiedzy z zakresu budowy produktów ubezpieczeniowych. Proponuję, żebyś dopytał się w swoim aktuariacie po co jest wartość wykupu w ubezpieczeniu i dlaczego stanowi część sumy ochrony?
    Dalej mylisz pojęcia : suma ubezpieczenia po śmierci ubezpieczonego w okresie opłacania składek jest wypłacana UPOSAZONEMU, więc klient nie może
    tych pieniędzy dostać bo już NIE ŻYJE - mylisz podstawowe pojęcia!

Wychyl trochę nosa spoza tego Eventusa, bo to z ubezpieczeniowego punktu zwykły ŚMIEĆ, można go jedynie rozpatrywać w kategorii produktu na dożycie, a to jak powinieneś wiedzeć jest tylko jeden z aspektów w ubezpieczeniach - to gdy klient w zdrowiu i szczęściu dożyje do swojej emerytury. W sytuacji niedożycia np. po zapłaceniu kilku składek uposażony raczej nie bardzo z tego produktu skorzysta.

O moją sprzedaż się nie martw i daj sobie spokój z tym wysublimowanym słownictwem
    typu " sfrustrowany" - powtarzasz się jak zdarta płyta!!!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    No i ty mówisz że ja mylę pojęcia!
    Dział I - UBEZPIECZENIA OSOBOWE a nie (NA ŻYCIE) a to jednak różnica

Tak czy siak Jest to Ubezpieczenie a twoje anonimowe opluwanie tego programu nie warte jest mojego komentarza więc kończę z tobą

Żal tylko że tak dobra firma jak ta którą reprezentujesz (bo wierzę w to głęboko że na pewno jest to dobra firma) ma tak słabych agentów którzy posuwają się do tak nikczemnych i nieetycznych zagrań. Przecież takie teksty psują rynek nam obu a jeżeli myślisz że czarny PR ci pomoże to się grubo mylisz i poczytaj sobie GU co piszą na ten temat. Chłopie przecież powinniśmy się wspierać jako zdrowa konkurencja! Mamy ten sam cel chcemy zapewnić naszym klientom dobrą przyszłość! A rynek jest jak Ameryka za czasów Kolumba więc o co te nerwy???

Pozdrawiam cię serdecznie
    I życzę poprawy wyników żeby ci trochę nerwy puściły!
    Jacek72@o2.pl
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lp [85.221.210.*]
    Dnia 2009-05-24 o godz. 21:42 ~Jacek napisał(a):
    > No i ty mówisz że ja mylę pojęcia!
    Dział I - UBEZPIECZENIA
    > OSOBOWE a nie (NA ŻYCIE) a to jednak różnica

Tak czy siak
    > Jest to Ubezpieczenie a twoje anonimowe opluwanie tego
    > programu nie warte jest mojego komentarza więc kończę z
    > tobą

Żal tylko że tak dobra firma jak ta którą
    > reprezentujesz (bo wierzę w to głęboko że na pewno jest to
    > dobra firma) ma tak słabych agentów którzy posuwają się do
    > tak nikczemnych i nieetycznych zagrań. Przecież takie
    > teksty psują rynek nam obu a jeżeli myślisz że czarny PR ci
    > pomoże to się grubo mylisz i poczytaj sobie GU co piszą na
    > ten temat. Chłopie przecież powinniśmy się wspierać jako
    > zdrowa konkurencja! Mamy ten sam cel chcemy zapewnić naszym
    > klientom dobrą przyszłość! A rynek jest jak Ameryka za
    > czasów Kolumba więc o co te nerwy???

Pozdrawiam cię
    > serdecznie
    I życzę poprawy wyników żeby ci trochę nerwy
    > puściły!
    Jacek72@o2.pl

Kolejny raz powtarzasz te same teksty i niestety to Ty mylisz podstawowe pojęcia.
    Dział I to jednak UBEZPIECZENIA NA ŻYCIE ( proponuję zajżeć np na stronę KNF-u)
    i na tym skończę, bo dyskusja z Tobą niestety prowadzi do niekończącej się przepychanki typu: ja piszę, że uposażony po śmierci ubezpieczonego otrzyma sumę wpłaconych składek + ew. zyski, a Ty, że zgromadzony kapitał + ew. zyski - A PRZECIEŻ TO JEST DOKŁADNIE TO SAMO, TYLKO INACZEJ NAZWANE!!!!!
    Szkoda mi czasu na dalsze polemizowanie z Tobą, bo Ty wiesz swoje i ja wiem swoje, więc kompromis jest raczej niemożliwy i tyle!

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Oczywiście jest to ubezpieczenie należące do grupy UBEZPIECZEŃ RENTOWYCH przyda ci się trochę wiedzy na ten temat! I umowy dodatkowe są indywidualnym wyborem klienta czy chce z nich z korzystać i ponosić ich koszty. Dla tego nawet nie porównuję EVENTUSA do ubezpieczeń na życie bo to zupełnie inne ubezpieczenie!!!
    Oczywiście nie można zbierać na emeryturę przez rok czy dwa więc korzyścią dla klienta jest to że przez wiele wiele lat odkłada małe kwoty na duży kapitał. No i oczywiście że po zakończeniu a jak chciałbyś żebyś najpierw otrzymał rentę a później za nią płacił???

A co do śmierci klienta to beneficjenci otrzymają cały zainwestowany kapitał plus zyski wygenerowane!!! Oczywiście że bez kosztów umów dodatkowych ale to chyba oczywiste co???
    A ty kolego z konkurencji się tak nie irytuj bo EVENTUS jest tak samo potrzebny i tak samo dobry jak twoje ubezpieczenie i jedno nie wyklucza drugiego!!! EVENTUS jedynie zabezpiecza inne potrzeby!!!

Pozdrawiam
    Jacek72@o2.pl

Ubezpieczenie EVENTUS należy do Działu 1 (UBEZPIECZENIA OSOBOWE) Grupa 4 Ubezpieczenia Rentowe drogi kolego.
    EVENTUS jest ubezpieczeniem które w przeciwieństwie do ubezpieczeń na życie ubezpiecza człowieka kiedy będzie żył więc jest jakoby odwrotnością ubezpieczeń na życie w których najbardziej opłaca się umrzeć.
    Proszę mnie dobrze zrozumieć! Uważam że nie ma złych ubezpieczeń i każde ma jakieś znaczenie i to czy jedno jest lepsze od drugiego to decyduje klient co jest dla niego w danej chwili najbardziej odpowiednie!

No a co do pańskiego zarzutu to jest Pan w błędzie, bo w wypadku śmierci klienta beneficjenci otrzymają cały zainwestowany kapitał plus zyski. Zgadza się że bez kosztów poniesionych na umowy dodatkowe ale to chyba oczywiste co? Bo rozumiem że Pan nie wraca do ubezpieczyciela gdzie ubezpiecza pan samochód w Auto Casco żeby panu zwrócili kasę jeżeli nie miał pan wypadku!!!

No i napisałem że bardzo dobrze że nie jest ubezpieczeniem na życie nie dlatego że uważam że ubezpieczenia na życie są złe!!! Tylko że idea tego ubezpieczenia jest diametralnie inna!!!

Pozdrawiam
    Jacek72@o2.pl

• Re: EVENTUS Autor: ~Piki [94.42.66.*]
    Kto z was po miłym spotkaniu z agentem zaczął się zastanawiać czym właściwie jest Eventus, HMI (Hamburg-Mannheimer)? Skąd właściwie się biorą te góry złota, które będziemy dostawać po przejściu na emeryturę? Odpowiedź jest blisko, bo na niemieckiej Wikipedii www.de.wikipedia.org/wiki/HMI-Organisation Typowy marketing sieciowy jak słynny Amway, jak nie wciśniesz Eventusa minimum 10 znajomym to na emeryturze dostaniesz grosze, niestety taka prawda :/
  • Re: EVENTUS Autor: ~dora [77.115.57.*]
    cześć Jacusiu, cieszę się że wreszcie ktoś skutecznie przerywa opluwanie naszej firmy i produktu.
    Szkoda że nasi oponęci nie mają argumentów wartych dyskusji, a jedynie potrafią szkalować - widać są mocno wkurzeni, że nie maja takiego produktu.
    Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~jan [194.169.213.*]
    Kolego skąd tyle jadu.