Ludzie wy naprawdę jesteście świetni! Pytać się na forum o eventusa!!! Idźcie z tym do specjalisty!!!!!!!!!!!!
Przecież to forum przedstawicieli HMI i ich konkurencji!!! Opluwających się nawzajem! Źle świadczy o tych którzy opluwają! Jeżeli robią to przedstawiciele HMI to wstyd mi za was!
Jeżeli pójdziecie do naprawdę dobrego agenta HMI który dobrze zna produkt i zagrożenia jakie on ubezpiecza i skonfrontujecie to z dobrym finansistą który jest przynajmniej 10 lat w branży to się przekonacie jak dobre jest to ubezpieczenie. I potwierdzi wam to finansista!
Ktoś tu wyliczał 4% stałej stopy zwrotu z kapitału??? To może teraz ale na pewno nie za 30 lat. Nikt nie pamięta że jeszcze niedawno było 1,5% , 2% na lokacie i to wróci a Eventus ma gwarantowaną stopę zwrotu 2,75. A ta gwarancja jest tylko zabezpieczeniem dla klienta że na pewno nie straci a na pewno zyska! Na całym zachodzie jeżeli przyjrzycie się ofertom banków to teraz w kryzysie dają 3% bo potrzebują pieniędzy od klientów a jeszcze niedawno dawali 0,5% 1% góra 1,5%!!!
Oczywiście początkujący agent może nie znać wszystkich argumentów ale to tylko kwestia nie douczonego agenta a nie złego produktu. W innych firmach jest podobnie tylko agenci jeszcze gorzej znają swoje produkty! Pamiętajcie też że jest to mimo wszystko ubezpieczenie które zabezpiecza przede wszystkim ryzyko długowieczności a według wszystkich statystyk żyjemy coraz dłużej.
Gwarancja polega tu na tym że choćby nie wiadomo jaka dekoniunktura była na rynku mamy zagwarantowane pieniądze do końca życia!!! Ktoś tu wyliczał że po 80 pieniądze przepadają? Rozumiem że ten pan zamierza się poddać eutanazji tak? A co będzie jeżeli pan po 80 dostanie Alchaimera i pojawi się "wnuczek" który będzie chciał pożyczyć pieniądze od dziadka! Jest to gwarancja że nigdy tych pieniędzy nie roztrwonimy i do końca życia nam one będą wypłacane.
Jest to Ubezpieczenie przed nami samymi!!!
Jestem Agentem HMI sprzedaje ubezpieczenie EVENTUS (JEST TO UBEZPIECZENIE RENTIERSKIE)
Jeżeli drogi czytelniku masz wątpliwości to ja ci je rozwieję. I będę obiektywny!
Pozdrawiam
Jacek72@o2.pl