Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: (wiadomość usunięta przez moderatora)

Dnia 2009-05-22 o godz. 20:23 ~Jacek napisał(a):
> No i oczywiście odpowiem na twoją też usuniętą odpowiedź i
> też nie merytoryczną!
Jeżeli mówimy o sumie ubezpieczenia
> powiększoną o udział w zysku oczywiście jest tak że zysku
> może nie być ale jeżeli nie ma zysku to inne firmy też go
> nie mają tak? A czy nie jest tak że w twoim ubezpieczeniu
> jest tak że klient korzystając z umów dodatkowych dostaje
> albo sumę ubezpieczenia albo kapitał uzbierany zależnie od
> tego co jest większe. W EVENTUSIE jest za to w przypadku
> umów dodatkowych klient dostaję sumę ubezpieczenia plus
> cały kapitał plus zyski! OWU jest dostępne na stronie to
> sobie sprawdź a może pochwal się jaką to firmę i produkt
> reprezentujesz bo ja się tego nie wstydzę a ty jak widzę
> tak!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przelewaj swoich frustracji
> wynikających ze słabej sprzedaży na konkurencję
> Jacek72@o2.pl

Ty rozpatrujesz moją anonimowość w kategoriach wstydu, a ja trzymam się zasady, że
nie reklamuję swojej osoby, produktów czy firmy. Sprzedaję podnosząc codziennie słuchawkę i umawiając się z klientami. Może dla ciebie to za trudne, bo próbujesz w bezsensownie darmowy sposób się reklamować.
Z dalszej części Twojej wypowiedzi widać też brak podstawowej wiedzy z zakresu budowy produktów ubezpieczeniowych. Proponuję, żebyś dopytał się w swoim aktuariacie po co jest wartość wykupu w ubezpieczeniu i dlaczego stanowi część sumy ochrony?
Dalej mylisz pojęcia : suma ubezpieczenia po śmierci ubezpieczonego w okresie opłacania składek jest wypłacana UPOSAZONEMU, więc klient nie może
tych pieniędzy dostać bo już NIE ŻYJE - mylisz podstawowe pojęcia!

Wychyl trochę nosa spoza tego Eventusa, bo to z ubezpieczeniowego punktu zwykły ŚMIEĆ, można go jedynie rozpatrywać w kategorii produktu na dożycie, a to jak powinieneś wiedzeć jest tylko jeden z aspektów w ubezpieczeniach - to gdy klient w zdrowiu i szczęściu dożyje do swojej emerytury. W sytuacji niedożycia np. po zapłaceniu kilku składek uposażony raczej nie bardzo z tego produktu skorzysta.

O moją sprzedaż się nie martw i daj sobie spokój z tym wysublimowanym słownictwem
typu " sfrustrowany" - powtarzasz się jak zdarta płyta!!!